Ερασιτέχνης Ολυμπιακός προς Παναθηναϊκό: «Η καρέκλα κάποιων τρίζει, αυτή η ταπείνωση δεν μπορεί να χωνευτεί εύκολα»

Ο Ολυμπιακός απάντησε στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού σχετικά με τη δικαίωση των «ερυθρόλευκων» από το ΑΣΕΑΔ στην υπόθεση του πινγκ πονγκ.

O Eρασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στη χθεσινή του Παναθηναϊκού, αναφορικά με την δικαίωση των Πειραιωτών από το ΑΣΕΑΔ, που έκανε δεκτό το αίτημά τους για την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής στο πρωτάθλημα του πινγκ πονγκ. 

Η ανακοίνωση των Πειραιωτών:

«Αναφορικά με τη χθεσινή παραληρηματική ανακοίνωση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σχετικά με την απόφαση του Α.Σ.Ε.Α.Δ. που ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ τις θέσεις του Ολυμπιακού για την υπόθεση που είχε ανακύψει με την ομοσπονδία πινγκ πονγκ, θέλουμε να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Τη στιγμή που το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Ολυμπιακό και η ίδια η ομοσπονδία είχε ξεκαθαρίσει ότι θα σεβαστεί την απόφαση που θα εκδοθεί για αναβολή της αγωνιστικής λόγω της συμμετοχής των αθλητών μας στο επίσημο τουρνουά που διοργανώνει η παγκόσμια ομοσπονδία, ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εξακολουθεί να άγεται και να φέρεται από το γνωστό site καταδικασμένου συκοφάντη που λειτουργεί πλέον ως γραφείο Τύπου του ερασιτέχνη.

Οφείλουμε λοιπόν να τους υπενθυμίσουμε τρία σημεία που καταδεικνύουν τον πανικό από τις απανωτές ήττες τους.

Σημείο πρώτο: Καλούν για παρέμβαση την ΕΦΙΠ οι άνθρωποι που πριν από 3 εβδομάδες δεν είχαν την ικανότητα να διοργανώσουν έναν ευρωπαϊκό ημιτελικό με αποτέλεσμα να εκτεθεί διεθνώς η χώρα μας και να υπάρξουν σκηνές απείρου κάλλους στον Άγιο Θωμά. Μήπως η παρέμβαση θα έπρεπε να γίνει εναντίον τους;

Σημείο δεύτερο: Εγκαλούν τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ του ΑΣΕΑΔ ότι δεν τους προσκάλεσαν στη διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου, αντί να αναλογιστούν για ποιο λόγο δεν έκαναν οι ίδιοι παρέμβαση. Μήπως επειδή γνώριζαν ότι δεν είχε καμία τύχη, καθώς το αίτημα του Ολυμπιακού ήταν λογικό όπως ανέφερε και η ίδια η ομοσπονδία;

Σημείο τρίτο: Υιοθετούν ως θέσφατο το ρεπορτάζ του γνωστού σάιτ με διευθυντή τον καταδικασμένο συκοφάντη περί δήθεν απειλών και τραμπουκισμών, τη στιγμή που η ίδια η ομοσπονδία δεν έκανε λόγο για απειλές παρά μόνο για οχλαγωγία!

Σημείο τέταρτο: Μιλούν για πρωταθλήματα που δεν αξίζει ο Ολυμπιακός (χωρίς φυσικά να τολμάνε να αναφέρουν συγκεκριμένα ποια εννοούν), δηλαδή συκοφαντούν (όπως ο διευθυντής του site που τους καθοδηγεί), οι άνθρωποι που πόνταραν στην απουσία των αθλητών μας προκειμένου να κερδίσουν το πρωτάθλημα στο πινγκ πονγκ!

Φυσικά γνωρίζουμε από που πηγάζουν όλα αυτά. Η αιτία είναι η εσωστρέφεια που προκλήθηκε στις τάξεις τους από το φιάσκο του ευρωπαϊκού ημιτελικού και τον ιστορικό θρίαμβο του Ολυμπιακού που τους έκοψε τα όνειρα να πετύχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, αυτό που έχει γίνει συνήθεια για τον Ολυμπιακό, έναν ευρωπαϊκό τίτλο στον Ερασιτέχνη. Η καρέκλα κάποιων τρίζει, γιατί αυτή η ταπείνωση δεν μπορεί να χωνευτεί εύκολα. Οπότε η τοξικότητα είναι η μόνη λύση. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο δρόμο τους».

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, στην οποία απάντησε ο Ολυμπιακός:

«Προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί ότι το ΑΣΕΑΔ ακύρωσε την απόφαση του ΔΣ της ΕΦΟΕπΑ, η οποία ελήφθη στις 25/1/2023 και με την οποία είχε απορριφθεί το αίτημα του Ολυμπιακού για αναβολή των αγώνων του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της Α1, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 11-12/3 και στους οποίους ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Ακολούθησε, μάλιστα, ανακοίνωση του Ολυμπιακού, η οποία κάνει λόγο – μεταξύ άλλων –  για “πανηγυρική δικαίωση” και για τον “αγώνα” που κάνει το εν λόγω Σωματείο με κάθε “νόμιμο” και “ηθικό” μέσο για “αγωνιστική ισονομία” και “δικαιοσύνη” στον αθλητισμό, ενώ αναφέρει ότι οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται “εντός αγωνιστικών χώρων” !!!

Η σημερινή απόφαση του ΑΣΕΑΔ και η συνακόλουθη ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού δημιουργεί μία σειρά από εύλογα ερωτήματα, τα οποία είναι τα εξής:

ΓΙΑΤΙ ο Σύλλογός μας δεν κλήθηκε να παρέμβει ενώπιον του ΑΣΕΑΔ, αν και είχε άμεσο έννομο συμφέρον, αφού ο αγώνας, για τον οποίο ο Ολυμπιακός ζητούσε αναβολή, θα διεξαγόταν με την δική μας Ομάδα;

ΓΙΑΤΙ το ΑΣΕΑΔ παρενέβη κατ’ αυτό τον τρόπο σε μία απόφαση που αφορά την αγωνιστική δραστηριότητα και δεν έλαβε υπόψιν του κατά την έκδοση της απόφασης όσα έγιναν στην αίθουσα του ΣΕΦ στις 25/2/2023, όταν ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο Προπονητής του Τμήματος, μέλη του ΔΣ και “ενεργά μέλη”, όπως ανέφερε ο Ολυμπιακός σε σχετική ανακοίνωσή του, εισέβαλαν κυριολεκτικά στην αίθουσα όπου διεξαγόταν το πρώτο – μετά την εποχή της πανδημίας του Covid – 19 – δια ζώσης Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΟΕπΑ, απειλώντας και προπηλακίζοντας τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας;

ΓΙΑΤΙ το ΑΣΕΑΔ δεν έλαβε υπόψη του ότι ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος έχει ζητήσει 4 φορές αναβολές αγώνων και μάλιστα σε ένα Πρωτάθλημα που διεξάγεται 5 Σαββατοκύριακα;

ΓΙΑΤΙ η ομάδα του Ολυμπιακού, τη μία και μοναδική φορά που ζήτησε αναβολή και δεν της δόθηκε ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ; Και σε περίπτωση που ο Σύλλογος του Πειραιά δεν θυμάται, πρόκειται για την περίπτωση του Τοπικού Κυπέλλου Ανδρών, το οποίο διεξήχθη την προηγούμενη χρονιά.

ΓΙΑΤΙ οι αρμόδιες Αρχές δεν κάλεσαν σε απολογία τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, τον Προπονητή του Τμήματος και κάθε άλλο υπεύθυνο για όσα έγιναν στο ΔΣ της Ομοσπονδίας στην αίθουσα του ΣΕΦ στις 25/2, όταν μάλιστα ο ίδιος ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός σε σχετική ανακοίνωσή του παραδέχθηκε ότι τα παραπάνω πρόσωπα παρενέβησαν στο ΔΣ της ΕΦΟΕπΑ και, μάλιστα, ένα μήνα μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας για αναβολή;

Και μετά απ’ όλα όσα συνέβησαν στην αίθουσα του ΣΕΦ στις 25/2, ο συγκεκριμένος χώρος, στον οποίο μάλιστα διευθύντρια είναι η κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, θα εξακολουθήσει να θεωρείται ασφαλές μέρος για τη διεξαγωγή του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης;

Δυστυχώς μετά απ’ όλα τα παραπάνω ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για “αξιοκρατία” και “δικαίωση” και για πρωταθλήματα που κερδίζονται “εντός των αγωνιστικών χώρων”, όταν, όλοι όσοι ασχολούνται στοιχειωδώς με την Ελληνικό Αθλητισμό, γνωρίζουν πόσες φορές ο Σύλλογος του Πειραιά έχει προσφύγει σε όλα σχεδόν τα αθλήματα στα Δικαστήρια για να “κερδίσει” πρωταθλήματα τα οποία δεν μπορούσε και δεν άξιζε σε καμία περίπτωση να κατακτήσει.

Όσον αφορά τον αθλητή μας, Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος σημειωτέον έχει συμμετάσχει 5 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στον οποίο γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, θέλουμε να αναφέρουμε ότι πρόκειται για άδικη στοχοποίηση του συγκεκριμένου αθλητή εκ μέρους του Συλλόγου του Πειραιά, αφού, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους, αν και είχε δικαίωμα ψήφου, ζήτησε να εξαιρεθεί και να μην ψηφίσει την ημέρα που ελήφθη η απόφαση για την αναβολή των αγώνων το διήμερο 11-12/3 από το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ΑΠΑΙΤΕΙ για ακόμα μία φορά να επιληφθούν ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιες Αρχές και η ΕΦΙΠ για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και όλων όσων επιθυμούν να απαριθμούν τίτλους και πρωταθλήματα χειραγωγώντας θεσμικά όργανα και Αρχές.

Δυστυχώς για εκείνους δεν έχει όλος ο φίλαθλος κόσμος “ασθενή μνήμη” και κάποιοι θυμούνται και δεν ξεχνούν τις “μεθόδους” που χρησιμοποιούν.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευχή και την ελπίδα ο Σύλλογος του Πειραιά να εμφανισθεί στα γήπεδα την επόμενη φορά που θα έχει κάποια αντίρρηση για να κερδίσει τους αγώνες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, όπως ισχυρίζεται ότι κάνει. Εξάλλου, έχει και άξιους Έλληνες αθλητές…

Πάντως, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος θα είναι εκεί για να αγωνισθεί. Γιατί ως ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ξέρει όχι μόνο να κερδίζει αλλά και να χάνει, πάντα εντός αγωνιστικών χώρων…».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News