Πινγκ πονγκ: Νέος γενικός γραμματέας της ΕΦΟΕπΑ ο Γιάννης Κορδούτης

Αναγκαστικά έγινε ανασύνθεση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΦΟΕπΑ με βάση τον νέο αθλητικό νόμο και ο Γιάννης Κορδούτης πήρε στη θέση του γενικού γραμματέα τη θέση του Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος ήταν και εκπρόσωπος των αθλητών.

Στην τελευταία του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης προχώρησε στην ανασύνθεσή του. Ήταν κίνηση προγραμματισμένη και επιβεβλημένη σε εφαρμογή του νόμου  υπ΄αριθμ. 4908 και την πρόσφατη τροποποίηση άρθρου ότι «οι εκπρόσωποι των αθλητών και των προπονητών δεν επιτρέπεται να καταλάβουν θέση αντιπροέδρου, γραμματέα ή ταμία στο Δ.Σ. της αθλητικής ομοσπονδίας».

Έτσι, νέος γενικός γραμματέας του Δ.Σ. ψηφίστηκε ο Γιάννης Κορδούτης, ενώ ο Παναγιώτης Γκιώνης, που είχε αναλάβει τη θέση πριν από 3,5 μήνες, συνεχίζει πλέον μόνο ως εκπρόσωπος των αθλητών, όπως δηλαδή είχε αρχίσει την παρουσία του στη διοίκηση μετά τις περσινές εκλογές.

«Όλοι μαζί να πάμε το άθλημα ένα βήμα πιο μπροστά»

«Ευχαριστώ για την τιμητική θέση και την υποστήριξη, που είχα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Αποτελεί μεγάλη τιμή και υπευθυνότητα ν’ αναλαμβάνω μία διοικητική θέση σε συνέχεια των τόσων χρόνων προσφοράς μου στο άθλημα. Το μήνυμά μου από αυτό το καινούργιο πόστο είναι να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με συνεργασία και όρεξη για δουλειά, ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα για το άθλημα, να το πάμε ένα βήμα πιο μπροστά», υπογράμμισε στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ ο Γιάννης Κορδούτης, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ανδρών, πρωταθλητής Ελλάδας και νυν προπονητής.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας για την ανασύνθεση του διοικητικού συμβουλίου:

«Σε εφαρμογή του νόμου  υπ΄αριθμ. 4908,  Τεύχος A’ 52/11.03.2022

Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις  

ΜΕΡΟΣ ΣΤ΄ –  Άρθρο 45: Συμμετοχή εκπροσώπων αθλητών και προπονητών σε Διοικητικό Συμβούλιο αθλητικής ομοσπονδίας -Τροποποίηση παρ. 6 άρθρου 22 ν. 2725/1999, παράγραφος 1:

«…………… Οι εκπρόσωποι των αθλητών και των προπονητών δεν επιτρέπεται να καταλάβουν θέση αντιπροέδρου, γραμματέα ή ταμία στο Δ.Σ. της αθλητικής ομοσπονδίας», το Διοικητικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του υπ΄αριθμ 23/16-3-2022 προχώρησε σε ανασύνθεση.

Η νέα σύνθεση του  Διοικητικού Συμβουλίου με τις ιδιότητες των μελών αυτού είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος                                   Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου

Α΄ Αντιπρόεδρος                          Ευάγγελος Τέρπος

Β΄ Αντιπρόεδρος                          Γεώργιος Λυγούρας

Γενικός Γραμματέας                      Ιωάννης Κορδούτης

Ειδικός Γραμματέας                       Πολυξένη Στάθη

Ταμίας                                        Ξανθή Κιούφη

Έφορος υλικού:                           Μαρία Μοίρου

Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής         Σωκράτης Παπασάβογλου

Μέλη:                                        Παναγιώτης Τζόβολος

                                            Βλάσιος Γεωργίου

                                            Χρήστος Τασιός        

                                                Νικόλαος Φιλιππακόπουλος

Εκπρόσωπος αθλητών                   Παναγιώτης Γκιώνης

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News