Πινγκ πονγκ: Στο νούμερο 154 της παγκόσμιας κατάταξης ανέβηκε ο Σγουρόπουλος

Οι συνεχόμενοι αγώνες στην Ντόχα του Κατάρ έστειλαν ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη τον Γιάννη Σγουρόπουλο, τον Γιώργο Σταματούρο και τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου με τον πρώτο να είναι αυτή τη βδομάδα στο νούμερο 154, τον δεύτερο στο 581 με άνοδο 8 θέσεων και την Παπαδημητρίου στο 600 από 607.

Βαθμολογική άνοδο φέρνει για τους νεαρούς πρωταθλητές μας Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο και Μαλαματένια Παπαδημητρίου η συμμετοχή σε δύο διαδοχικά τουρνουά στην Ντόχα του Κατάρ. Την Τρίτη 22/3 η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε τους πίνακες της εβδομάδας νούμερο 12, από την αρχή της χρονιάς και τα τρία παιδιά είχαν βελτίωση με βάση τα αποτελέσματα στο τουρνουά Feeder.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση ανδρών-γυναικών πήραν μέρος και οι τρεις διεθνείς μας. Στο WTT Contender, που είναι ακόμα σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα του Κατάρ, μετείχαν Σγουρόπουλος, Σταματούρος και τα αποτελέσματα θα υπολογιστούν την ερχόμενη βδομάδα, ενώ από το WTT Youth Star Contender, που είχε γίνει νωρίτερα για τις νεαρές ηλικίες, επίσης στην Ντόχα, η Παπαδημητρίου δεν είχε όφελος στην κατάταξη της 11ης εβδομάδας.

Στο Feeder λοιπόν, ο Σγουρόπουλος ήταν κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό του απλού και ύστερα από μία νίκη είχε πλασαριστεί στις θέσεις 17-32. Στο ranking ανέβηκε στο νούμερο 154 από το 156 της 11ης εβδομάδας. Ο Σταματούρος είχε αποκλειστεί στον 2ο προκριματικό γύρο στο ίδιο όπεν και στο ranking «κέρδισε» 8 θέσεις πηγαίνοντας στο νούμερο 581 από το 589. Η Παπαδημητρίου σταμάτησε επίσης στον 2ο προκριματικό γύρο και μετακινήθηκε στις γυναίκες στο νούμερο 600 από το 607 της περασμένης βδομάδας.

Από πλευράς πόντων είχαν μικρό όφελος οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές Ελλάδας του απλού ανδρών, όπως και η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών, κάτι αναμενόμενο όμως, επειδή το σύστημα αξιολόγησης απαιτεί να προχωρά αρκετούς γύρους ένας αθλητής. Έτσι, ο Σγουρόπουλος έφτασε τους 600 πόντους από τους 592 της 11ης βδομάδας. Ο Σταματούρος είναι στους 87 από 85 και η Παπαδημητρίου στους 66 βαθμούς από 64.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News