ΠΟΛΟ–ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Ο Ολυμπιακός νικητής (9-5) στο ευρωπαϊκό ντέρμπι του Πειραιά

Για την πρώτη θέση στον όμιλο της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός νίκησε τον συμπολίτη Εθνικο με τις δύο ομάδες να πανηγυρίζουν στο τέλος την πρόκριση στα προημιτελικά

Ντέρμπι για ένα ημίχρονο ήταν το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου της Ευρωλίγκας γυναικών που έγινε στο «Π. Καπαγέρωφ», ανάμεσα στο Ολυμπιακό και τον Εθνικό. Οι δύο ομάδες του Πειραιά είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση και πάνω στο τραπέζι υπήρχε μόνο η πρώτη θέση, που τελικά κατέληξε στον Ολυμπιακό μετά από ένα επιμέρους 5-1 στις δύο τελευταίες περιόδου για το τελικό 9-5. 

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα, αλλά μέχρι τα μισά του αγώνα αδυνατούσαν να ξεφύγουν στο σκορ (4-4), μέχρι που ένα σερί 4-0 στην τρίτη περίοδο τις έφερε μπροστά στο σκορ με 8-4. Η κόρνα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή, αλλά και τις δύο ομάδες να χαμογελούν, αφού εξασφάλισαν την πρόκριση για τα προημιτελικά:

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 4-1, 1-0

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντόπουλου, Πλευρίτου Ελ. 4, Σλέικινχ 2, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Τρίχα, Πλευρίτου Μ. 1, Ρέινι, Πλευρίτου Β., Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Εθνικός (): Σωτηρέλη, Ιωάννου 1, Χαραλαμπίδη Ι., Ελληνιάδη, Κοντονή 1, Μπάκοτς 1, Χατζηκυριάκη Φ., Μπενέκου 1, Μπέτα, Χαραλαμπίδη Σ. 1, Μπενέκου Ι., Καραμπέτσου , Τζόνσον.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News