ΤΟΚΙΟ 2020: Το ξεπροβόδισμα στην ολυμπιακή ομάδα υγρού στίβου

Εκτός από τη διοίκηση της ομοσπονδίας παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος κι έδωσαν τις ευχές τους για το Τόκιο στις ομάδες της υδατοσφαίρισης και της κολύμβησης.

Σε μια λιτή και όμορφη εκδήλωση στον Άλιμο η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ξεπροβόδισε τα μέλη της αποστολής των αθλημάτων της, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αμέσως μετά τη φωτογράφιση στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, η ολυμπιακή ομάδα τιμήθηκε σε ένα ζεστό ο event, με την παρουσία και των εκπροσώπων του Τύπου.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος και το ΔΣ της ομοσπονδίας, ενώ παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, που απηύθυναν χαιρετισμούς. Όλοι, φυσικά, προερχόμενοι από την οικογένεια του υγρού στίβου.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος τόνισε στην τοποθέτησή του: «Πετύχαμε κάτι μοναδικό. Να είμαστε συνεπείς και να πάρουμε την πρόκριση, αλλά και να αντέξουμε αυτό την ψυχολογική πίεση του τελευταίου χρόνου με τα γνωστά προβλήματα. Γι αυτό αξίζουν διπλά συγχαρητήρια σε όσους προκρίθηκαν».

Επίσης ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γιάννης Φουντούλης θα είναι υποψήφιος για εκπρόσωπος των αθλητών στην Ολομέλεια της ΕΟΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στο Τόκιο και θα μετάσχουν τα μέλη της ολυμπιακής αποστολής όλων των αθλημάτων (84).

Οι 34 της Ολυμπιακής ομάδας του υγρού στίβου είναι οι εξής:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Απόστολος Παπστάμος, Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, Δημήτρης Μάρκος, Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ, Οδυσσέας Μελαδίνης, Κωνσταντίνος Μερετσόλιας, Νόρα Δράκου, Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Άκης Κυνηγάκης.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Μαρία Έλλη Αζιγκούζη, Γεωργία Βασιλοπούλου, Πηνελόπη Καραμέσιου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ελένη Φραγκάκη, Δανάη Καριώρη.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Μανώλης Ζερδεβάς, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κώστας Γαλανίδης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News