Εθνικός: Γυναίκες, οι... μαρμαροκολόνες των μεγάλων μικρών του αθλητισμού

Εθνικός: Γυναίκες, οι… μαρμαροκολόνες των μεγάλων μικρών του αθλητισμού,, LEN Trophy.

Θα μπορούσε ποτέ η Αναγέννηση Αρτας να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ; Ακόμη και στις αρχές των 70ς, τότε που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παλιών, οι Ηπειρώτες διέθεταν ομάδα με προδιαγραφές να παίξει στην Α’ Εθνική, με Σιακούφη, Ευταξία, Κουτσογιώργο κι άλλους τοπικούς αστέρες της εποχής, δεν ανέβηκε ποτέ, πόσο μάλλον να συμμετάσχει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ούτε γι’ αστείο. Επαιξε, όμως, στο Τσάμπιονς Λιγκ του γυναικείου χαντμπολ, την πρώτη δεκαετία τούτου του αιώνα.

Θα μπορούσε ποτέ ο Αθηναϊκός να βρεθεί από τον Βύρωνα στο βάθρο της Ευρώπης; Στο ανδρικό ποδόσφαιρο όχι. Και που έδωσε δύο παιχνίδια, το πάλαι, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θαύμα ήταν. Στο γυναικείο μπάσκετ, όμως, το 2010 σήκωσε ευρωπαϊκή κούπα.
Θα μπορούσε ποτέ ο Απόλλων Καλαμαριάς να παίξει στο Κόνφερενς Λιγκ ή στο Γιουρόπα ή παλιότερα στο ΟΥΕΦΑ και στο Κυπελλούχων; Ποτέ δεν το πέτυχε. Ούτε… Ιντερτότο Η γυναίκεία ομάδα μπάσκετ των Ποντίων, ωστόσο, έπαιξε στο European Cup Liliana Ronchetti.

Θα μπορούσε ποτέ ο Εθνικός, ο επονομαζόμενος κάποτε «δεύτερος μεγάλος του Πειραιά» να κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο στο γρασίδι; Μα, στο ποδόσφαιρο, στο οποίο κάποτε ο θρυλικός Δημήτρης Καρέλλας είχε ξοδέψει μια περιουσία, δεν κατάφερε να παίξει έστω μία φορά στην Ευρώπη, για ποια διεθνή διάκριση μιλάμε; Καημό το είχε κι ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο αείμνηστος «Εθνικάρας». Ακόμη και στο ανδρικό πόλο όπου ο Εθνικός απέκτησε το προσωνύμιο «αυτοκράτορας», καθώς έχει 38 πρωταθλήματα στην τροπαιοθήκη του, διεθνή τίτλο δεν κατέκτησε ποτέ. Στις γυναίκες, αντίθετα, αν και πολύ νεότερο σε ηλικία το τμήμα, έχει ήδη δύο LEN Trophy. Το βράδυ της Τετάρτης κατέκτησε το δεύτερο, νικώντας και στο δεύτερο παιχνίδι την ουγγρική Ντουναϊσβάρος.

Να τις αγαπούν, επομένως, τις γυναίκες ακόμη περισσότερο οι λεγόμενοι μικροί σύλλογοι, διότι αυτές είναι που φέρνουν τις δάφνες και διαφημίζουν το όνομα του κλαμπ κι εκτός συνόρων.

Οι γυναίκες είναι αυτές που κρατάνε το… σπίτι σε «οικογένειες» σαν του Εθνικού, του Αθηναϊκού, της Αρτας, της Καλαμαριάς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News