ΤΟΚΙΟ 2020: «Σε πολύ καλή κατάσταση Τεντόγλου και Παπαχρήστου», τόνισε ο Γιώργος Πομάσκι

«Μεγάλος ο ανταγωνισμός, αλλά μπορούμε υψηλές διακρίσεις», δήλωσε στο Sportday.gr πριν από την αναχώρηση για την Ιαπωνία, ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου και της Βούλας Παπαχρήστου.

Απόλυτα θετική σκέψη βγάζει ο Γιώργος Πομάσκι περιμένοντας την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο καταξιωμένος προπονητής, που πλέον βρίσκεται στο Μισάτο της Ιαπωνίας με την Ολυμπιακή ομάδα στίβου, εκτιμά ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος αλλά μπορούν να έρθουν υψηλές… πτήσεις. Σε δηλώσεις του στο Sportday.gr πριν από την αναχώρηση για την Ιαπωνία, ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου και της Βούλας Παπαχρήστου, υπογράμμισε ότι ο στόχος για τον πρωταθλητή του μήκους είναι ξεκάθαρα το μετάλλιο, ενώ η πρωταθλήτρια του τριπλούν μπορεί σίγουρα να πάει καλύτερα από το Ρίο, όπου ήταν 8η.

«Ολοκληρώσαμε το στάδιο της προετοιμασίας στην Ελλάδα και είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά που έγινε. Τα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Φυσικά πάμε με πολύ υψηλούς στόχους στο Τόκιο, κάνουμε φόκους σε αυτούς τους αγώνες και θα θέλαμε και λίγη τύχη», τόνισε αρχικά ο πολύπειρος προπονητής και αναφορικά με τον Τεντόγλου επισήμανε:

«Είναι στόχος το μετάλλιο για τον Τεντόγλου κι έχει πάντα τις δυνάμεις και την ψυχολογία για ν’ ανταποκριθεί. Το ξέρει ότι η ψυχή θα μετρήσει και είναι έτοιμος για οποιαδήποτε συνθήκη δημιουργηθεί. Θέλουμε ν’ ανέβει στο βάθρο και περιμένουμε με αγωνία τον τελικό».   

Όταν θυμίσαμε στον Γιώργο Πομάσκι ότι μετά τον Κώστα Κεντέρη το 2000 στο Σίδνεϊ δεν έχει ξαναέρθει μετάλλιο από Έλληνα αθλητή στο στίβο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να πανηγυρίσει ξανά η Ελλάδα Ολυμπιακό μετάλλιο στον ανδρικό στίβο μετά από πολλά χρόνια, ωστόσο δεν είναι απλό να έρχονται αυτές οι διακρίσεις. Στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετέχουν 206 χώρες, πάρα πολλές από αυτές είναι εξελιγμένες στον στίβο, έχουν εξαιρετικές υποδομές, έχουν αθλητές, που έχουν φιλτραριστεί για τις ικανότητές τους. Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός οπότε πρέπει πάντα να είμαστε συγκρατημένοι».  

Σχετικά τέλος, με την προσπάθεια της Παπαχρήστου σημείωσε: «Η Βούλα βρίσκεται σε θαυμάσια κατάσταση και είναι αθλήτρια των μεγάλων αγώνων. Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν 8η και θέλουμε να τα πάει καλύτερα στο Τόκιο. Προσωπικά πάντοτε ελπίζω σε κάτι παραπάνω, αν πιάσει την απόδοση που πρέπει».   

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News