Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις: Το κλειστό της Παιανίας παραχωρείται στο ΟΑΚΑ - Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στίβου

eurokinissi

Με τροπολογία, σε νομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομικών, οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας περνούν στο Υφυπουργείο Αθλητισμού κι από εκεί στο ΟΑΚΑ.

Το πολύπαθο «Σπίτι του Κλειστού Στίβου» και το «Κλειστό του Βόλεϊ» στην Παιανία, που από το 2011 ρημάζουν κι έχουν γίνει έρμαιο λεηλασιών, παραχωρείται με τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομικών που ψηφίζεται σήμερα (6/12) στην Ολομέλεια της Βουλής, από το Ελληνικό Δημόσιο, άνευ ανταλλάγματος, κατά κυριότητα προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η έκταση περιλαμβάνει 108 στρέμματα  και η παραχώρηση αφορά τις κείμενες κτιριακές,  λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο.

Αμέσως μετά, η εγκατάσταση θα περάσει από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, κατά χρήση, στο ΟΑΚΑ, που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Με την ιστορική αυτή τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στίβου και του βόλεϊ στην Παιανία και τη λήξη της αναγκαιότητας χρήσης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από τον ΣΕΓΑΣ.

Αρχικά πρέπει να επιτευχθεί η ολοκλήρωση των διοικητικών και οικονομικών διαδικασιών για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των εν λόγω Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στη συνέχεια να τεθούν ξανά σε λειτουργία, ΄ώστε να μπορούν  φιλοξενήσουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Επιπλέον, θα κατασκευασθούν κι άλλες υποδομές για  τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου.

Οι εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος της υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με τη LAMDA Development Α.Ε., η οποία αποσκοπεί στην εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση ανακαινίσεων αθλητικών εγκαταστάσεων του λεκανοπεδίου Αττικής και έκδοση άδειας λειτουργίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News