Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Εκτός βάθρου η Στεφανίδη, 4η στον τελικό του επί κοντώ

Με άλμα στα 4.60, η Κατερίνα Στεφανίδη κατατάχτηκε τέταρτη στο άλμα επί κοντώ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην τριάδα των μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη.

Η ολυμπιονίκης του 2016 στο επί κοντώ κατατάχθηκε 4η με 4.60, ύψος που πέρασε με την πρώτη της προσπάθεια, όπως και το 4.45 από όπου ξεκίνησε τον αγώνα.

Η Στεφανίδη απέτυχε τρεις φορές στο 4.70 το οποίο ξέπέρασαν οι Σούτεϊ, Μούρτο και η Τσέχα Σβαμπίκοβα με το τρίτο άλμα της.

«Δεν αισθάνθηκα στην ημέρα μου σήμερα, παρόλα αυτά έκανα δύο καλά άλματα στο 4,45 μ. και 4,60 μέτρα. Ωστόσο με όλα αυτά που έγιναν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να έχει συμβεί. Δεν μπορώ να είμαι σήμερα απογοητευμένη με την παρουσία μου εδώ, όταν πίσω στην Ελλάδα συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Νομίζω πως απλός δεν εμπιστεύτηκα τον εαυτό μου και αυτό είχε ως συνέπεια να χάσω το 4.70. Είχα μια ανασφάλεια που αλλάξαμε κοντάρια στο 4,70 μέτρα, επίσης θα προτιμούσα να ήταν ανά πέντε εκατοστά ο πήχης μετά το 4,60 μ., όπως έγινε και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό.

Συνεχίζουμε την προπόνηση μας και όπως κάθε χρόνο ο πρώτος αγώνας της σεζόν αναμένεται να είναι το Diamond League στη Ντόχα», είπε η Στεφανίδη που αγωνίστηκε για πέμπτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Στα ημιτελικά των 60 μ. σταμάτησε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος αν και πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 6.71.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News