Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Κυρίαρχη Ρόχας στο τριπλούν με φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ 15,74 μ.

Στο συναρπαστικό τελικό του τριπλούν, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, η Γιούλιμαρ Ρόχας “πέταξε” στα 15,74 μ. και βελτίωσε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 15,43 μ. από τις 21/2 του 2020.

Τεράστια Γιούλιμαρ Ρόχας έδειξε ότι είχε τον πρώτο λόγο στο τριπλούν γυναικών και πήρε την πρωτιά στο Βελιγράδι σημειώνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ!

Στον συναρπαστικό τελικό από το πρωινό πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος η κορυφαία αθλήτρια του αγωνίσματος στο έκτο και τελευταίο της άλμα “προσγειώθηκε” στα 15,74 μ. και βελτίωσε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 15,43 μ. από τις 21/2 του 2020.

Η αθλήτρια από την Βενεζουέλα ξεκίνησε τον αγώνα της με 15,19 μ., άλμα που επίσης θα της χάριζε το χρυσό μετάλλιο, αφού καμία από τις υπόλοιπες αθλήτριες δεν προσέγγισε τα 15,00 μέτρα. Η 27χρονη έγινε η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του αγωνίσματος με τρια χρυσά και μάλιστα η επιτυχία της έχει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως το προηγούμενο Παγκόσμιο έγινε πριν τέσσερα κι όχι πριν δύο χρόνια, όπως θα έπρεπε κανονικά.
Η Ρόχας είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 15,04 μ. και στα 15,36 μέτρα. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και η Μαρίνα Μπεκ- Ρόμαντσουκ (Ουκρανία) που στο έκτο της άλμα ξεπέρασε τον εαυτό της πέτυχε 14,74 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο της στη διοργάνωση. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Τζαμαϊκανή Κίμπερλι Γουίλιαμς με 14,62 μ. και φετινό ρεκόρ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News