ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ Κ23: Την 5η θέση ο Πανταζής στο τριπλούν

Ολοκλήρωσε νωρίτερα από ό,τι θα ήθελε την παρουσία του στον τελικό του αγωνίσματος στο Ταλίν διότι υπέστη δυνατή κράμπα στην πέμπτη προσπάθεια και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Την 5η θέση κατέκτησε ο Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 στο Ταλίν της Εσθονίας. Ήθελε πολύ το μετάλλιο, αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους μία θέση στο βάθρο διότι στην πέμπτη προσπάθειά του στον τελικό του υπέστη δυνατή κράμπα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού είχε μέχρι εκείνη την ώρα καλύτερο άλμα στα 16,12 μ. κι αυτή η επίδοση τού έδωσε τελικά την 5η θέση. Ο 21χρονος άρχισε τον αγώνα του με άλμα στα 16,04 μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο έκανε 16,09 μ. στο τρίτο και 16,12 μ. στο τέταρτο άλμα.

Ο «χάλκινος» το 2019 στο Ευρωπαϊκό Κ20 μπήκε στον αγώνα με ενοχλήσεις στο δικέφαλο, αποτέλεσμα πτώσης που είχε στη διάρκεια του ζεστάματος του προκριματικού του αγωνίσματος. Νικητής αναδείχτηκε ο Αντρέα Νταλαβάλε από την Ιταλία με 17,05 μ..

Πολύ καλή ήταν η προσπάθεια της ομάδας 4Χ100 μ. των γυναικών Κ23, που τερμάτισαν στη 10η θέση με 45.14. Οι Στέλλα Μιχαηλίδου, Παρασκευή Άνθη, Δήμητρα Τσουκαλά και Άρτεμις Αναστασίου έκαναν καλές αλλαγές και ολοκλήρωσαν με θετικό πρόσημο την παρουσία τους στη διοργάνωση. Η πρόκριση στον τελικό έκλεισε στα 44.64, επίδοση καλύτερη από το πανελλήνιο ρεκόρ (44.91) της κατηγορίας.

Στα 4Χ400 μ. των ανδρών οι Σπύρος Δουκατέλης, Άρης Δρίτσας, Γιώργος Λαμπρόπουλος και Γιάννης Ντέτσικας διένυσαν την απόσταση σε 3.12.30 και κατέλαβαν την 12η θέση στο σύνολο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News