Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Γλιστρούν στο χορτάρι

Το χορτάρι δεν ήταν ποτέ η καλύτερη επιφάνεια για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη. Η συμμετοχή ωστόσο στο Γουίμπλεντον τους αναγκάζει – όπως και όλους σχεδόν τους παίκτες-παίκτριες- να το… ανέχονται.

Η μετάβαση από τη χωμάτινη στην χορτάρινη περίοδο αποτελεί μια δύσκολη δοκιμασία για όλους τους τενίστες γιατί είναι τελείως διαφορετικό το παιχνίδι στη χλόη από τις άλλες επιφάνειες. Κάποιοι παίκτες τα καταφέρνουν να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες απαιτήσεις και άλλοι… καθόλου.

Οι συνέπειες αντικατοπτρίζονται συνήθως και στην παγκόσμια κατάταξη. Όσοι παίκτες-παίκτριες δεν κερδίζουν τους απαραίτητους πόντους στα τουρνουά που διεξάχονται στο χόρτο, βλέπουν κάθε Δευτέρα τις θέσεις τους πιο κάτω από ότι ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. 

Μετά τα αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας, τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και η Μαρία Σάκκαρη θα χάσουν από μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη τη Δευτέρα (13/6) και θα βρεθούν στο Νο 6.

Ο Τσιτσιπάς, στην πρώτη του εμφάνιση φέτος στο χόρτο, συμμετέχοντας στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Άντι Μάρεϊ. Για να παραμείνει στο Νο 5 θα έπρεπε να φτάσει τουλάχιστον ως τον τελικό.

Από την άλλη πλευρά, η Μαρία Σάκκαρη, αγωνίστηκε στο τουρνουά του Νότιγχαμ, όπου αποκλείστηκε από την Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χαντάντ-Μαΐα επίσης στα προημιτελικά.

Αυτό σε συνδυασμό με τη νίκη-πρόκριση στον τελικό της Αρίνα Σαμπαλένκα επί της Σέλμπι Ρότζερς στο τουρνουά Libema Open, που γίνεται στην Ολλανδία, την υποβίβασαν στο Νο 6.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν κατακτούσε τον τίτλο στο Νότιγχαμ, όπου ήταν το Νο 1 του ταμπλό, θα ανέβαινε στο Νο 3.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News