Μαρία Σάκκαρη: Παίζει καλά όταν είναι ήρεμη ή μήπως ηρεμεί όταν παίζει καλά;

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει την πορεία της στο Βερολίνο, παίζοντας το καλύτερό της παιχνίδι στο γρασίδι, μακριά από τις… κακές παρενθέσεις του Νότιγχαμ!

Ήταν το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι που έχουμε δει να παίζει η Σάκκαρη στο γρασίδι; Η απάντηση είναι με βεβαιότητα ναι! Προφανώς αναφερόμαστε στον προημιτελικό της Ελληνίδας απέναντι στην Κασατκίνα για το τουρνουά του Βερολίνου. Η Σάκκαρη κυριάρχησε στο 1ο σετ και έλεγξε την αλλαγή των δεδομένων στο 2ο, βασιζόμενη στο εκπληκτικό της τένις, που για πρώτη φορά είδαμε με τέτοια διάρκεια στο γρασίδι.

Ποτέ δεν είχε κερδίσει την Κασατκίνα στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις. Ποτέ δεν είχε φτάσει να παίζει ημιτελικό σε τουρνουά της grass season. Όλα τα παραπάνω καταρρίφθηκαν στο Βερολίνο και πλέον η Μαρία περιμένει την Μπελίντα Μπένσιτς με φόντο έναν ακόμα τελικό για το 2022.

Αφήνοντας πίσω την κάπως μπερδεμένη εικόνα από το Νότιγχαμ, η Σάκκαρη οδεύει προς ένα ιστορικό επίτευγμα, αφού μπορεί να βρεθεί έως και στο Νο2 μετά το φινάλε του Βερολίνου, αν κατακτήσει τον τίτλο. Κερδίζοντας την Μπένσιτς στρογγυλοκάθεται ξανά στο Νο3, με μοναδικό αστερίσκο να φτάσει ως το φινάλε της διαδρομής η Ζαμπέρ.

 

Η Σάκκαρη το διόρθωσε το «λάθος» της

«Το γρασίδι ταιριάζει στο παιχνίδι μου. Βελτίωσα το σερβίς μου και το ότι νιώθω πολύ άνετα με την κίνησή μου στο κορτ, παίζει μεγάλο ρόλο στην επιφάνεια». Αυτό ήταν το δικό της επιμύθιο μετά το παιχνίδι με την Κασατκίνα και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο. Ειδικά στο 1ο σετ το σερβίς της ήταν άπιαστο και τη βοήθησε στο να φτάσει σε αυτό το 6-0.

Γράφαμε πριν από μερικές μέρες πως τα αποτελέσματα δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο. Ναι, σαφώς αν φτάσει ως τον τελικό ή ακόμα και ως την κατάκτηση ενός τροπαίου θα φουσκώσει τα πανιά της με αυτοπεποίθηση, αλλά το ζητούμενο ήταν άλλο. Να φτάσει στο Wimbledon έχοντας ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια της, όχι όπως την περσινή χρονιά που έφτασε εκεί μόνο με προπονήσεις, ελέω και του φορτωμένου προγράμματος από τον ημιτελικό του Roland Garros.

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως σταδιακά καταθέτει όλο και καλύτερο τένις στο κορτ, αφού και η ίδια εξοικειώνεται με τις συνθήκες. Κυρίως με την αναπήδηση, δηλαδή, της μπάλας μιας και με την ταχύτητα της επιφάνειας, όπως δηλώνει και η ίδια αλλά είναι και φανερό, δεν έχει θέμα. Αυτή η χαμηλή αναπήδηση τη δυσκολεύει στις επιθέσεις της, εξού και τα μαζεμένα αβίαστα των περασμένων παιχνιδιών. Έχοντας βρει πλέον ρυθμό έκανε το καλύτερό της παιχνίδι κόντρα στην Κασατκίνα, με 27 winners -τους περισσότερους από το forehand- και μόλις 16 αβίαστα.

Τι συμβαίνει όταν η Σάκκαρη εκνευρίζεται;

Το μεγαλύτερο συν του πρωινού στο Βερολίνο ήταν η πνευματική της σταθερότητα. Μετά το τέλειο 1ο σετ τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά, αφού και η Κασατκίνα είναι αρκετά έμπειρη ώστε να ανεβάσει το επίπεδό της. Το σερβίς της Μαρίας δέχτηκε χτυπήματα, όχι όμως και η αυτοκυριαρχία της.

Πολλές φορές τη βλέπουμε να τα βάζει με όλα στο κορτ, αυτός ο χαμένος έλεγχος να την αναγκάζει σε αρκετά λάθη και ως εκ τούτου σε μερικές ήττες. Η συνθήκη δεν είναι μονόπλευρη όμως, αφού τις περισσότερες φορές εκνευρίζεται γιατί δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι της, είτε λόγω συνθηκών, είτε αντιπάλου και όχι το αντίθετο, δηλαδή να είναι εκτός κλίματος πνευματικά και αυτό να την επηρεάζει και παικτικά.

Βέβαια το τένις είναι πάνω από όλα και παιχνίδι του μυαλού και η Σάκκαρη θα χρειαστεί αγωνιστική αλλά και πνευματική σταθερότητα για τη δική της συνέχεια στο γρασίδι, αρχής γενομένης από την Μπένσιτς, με την οποία μετράει δύο στα δύο στο παρελθόν (Hopman Cup και Αγία Πετρούπολη).

Εις αύριον τα σπουδαία λοιπόν!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News