Κάρλος Αλκαράθ: Πανηγύρισε αλά Ναδάλ, για τη μαμά, τον παππού... - «Το ονειρευόμουν από παιδί»

Twitter (@usopen)

Ο 19χρονος Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Us Open, μιμήθηκε τον Ράφα Ναδάλ, θυμήθηκε τη μαμά, τον παππού και το παιδικό όνειρο.

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Us Open, πέρασε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και πλέον γράφει ιστορία.

Ο Ισπανός ενήργησε ως άλλος Ναδάλ. Ο συμπατριώτης του είναι το πρότυπό του κι ο «μικρός» μιμήθηκε τον μεγάλο.

Δείτε πως πανηγύρισε:

Ο Κάρλος Αλκαράθ, τρισευτυχισμένος μετά τη νική του στον τελικό επί του Κάσπερ Ρουντ μίλησε για τη μαμά, τον παππού και το παιδικό όνειρο.

Αναλυτικά :

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα για όλους. Οι σκέψεις μου είναι μαζί σας σήμερα. Δεν είναι ποτέ εύκολο, φαντάζομαι, να ζήσεις αυτή τη μέρα σαν να είναι φυσιολογική. Θα θυμάμαι αυτή τη μέρα για πάντα και θα σας σκέφτομαι.

Όσον αφορά εμένα, το να γίνω Grand Slam πρωταθλητής και ταυτόχρονα Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, το ονειρευόμουν από όταν ήμουν παιδί. Δουλεύω πολύ σκληρά για αυτό. Είναι δύσκολο να μιλήσω αυτή τη στιγμή, γιατί είναι πολύ συναισθηματικό, αλλά είναι κάτι που προσπαθούσα να πετύχω εδώ και χρόνια.

Όλη η σκληρή δουλειά μου, της ομάδας μου, της οικογένειάς μου, ανταμείφθηκε σήμερα. Είμαι απλά 19 ετών και οι περισσότερες σημαντικές αποφάσεις, παίρνονται από τους γονείς μου και από την ομάδα μου, οπότε το σημερινό, είναι πολύ ξεχωριστό.

Την ώρα των πανηγυρισμών, σκεφτόμουν τη μητέρα και τον παππού μου, που δεν βρίσκονται εδώ σήμερα. Πολλοί από την οικογένειά μου βρίσκονται σήμερα στο box μου, όμως υπάρχουν και αρκετοί πίσω, στη χώρα μου, γιατί δεν μπορούσαν να έρθουν και να δουν από κοντά τον τελικό. Σκέφτομαι εκείνους αυτή τη στιγμή.

Είμαι λίγο κουρασμένος τώρα, όμως δεν έπρεπε να είμαι κουρασμένος πριν τον τελικό. Είπα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πως ποτέ δεν είμαι κουρασμένος. Αυτό ισχύει όσο αγωνίζομαι. Σε κάθε τουρνουά. Πρέπει να δίνω τα πάντα μέσα στο court. Ό,τι έχω μέσα μου.

Γι’ αυτό δουλεύω. Και όπως είπα πριν τον τελικό, δεν υπάρχει χρόνος για να είμαι κουρασμένος».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News