Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν ξαναπαίρνω χάπια πριν τους αγώνες»

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στα χάπια μελατονίνης που πήρε πριν τον αγώνα, απέδωσε την ήττα του με 3-0 σετ από τον Κάρλος Αλκαράθ ο Στέφανος Τσιτσιπάς. “Κοιμόμουν στα πρώτα δύο σετ”, είπε ο 24χρονος τενίστας, ο οποίος αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

“Μα τι κάνει ο Τσιτσιπάς; Κοιμάται;”. Αυτό θα σκέφτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των θεατών του προημιτελικού του Ρολάν Γκαρός μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Κάρλος Αλκαράθ, η λήξη του οποίου βρήκε θριαμβευτή τον Ισπανό με 3-0 σετ.

Η αλήθεια δεν απέχει πολύ από αυτό και το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ανέφερε ότι επηρεάστηκε από τις βραδινές ώρες των αγώνων, αλλά και από τα χάπια που έπαιρνε προκειμένου να μπορέσει να κοιμηθεί. “Ένα πράγμα που θα αποφύγω στο μέλλον είναι τα χάπια μελατονίνης και τον ύπνο πριν από τα ματς. Ξεκάθαρα δεν βοηθάει. Ήταν δύσκολο το πρόγραμμα τις τελευταίες μέρες. Έπαιξα αργά το βράδυ, μπορεί όχι πολύ αργά, αλλά αρκετά αργά για να χαλάσει το πρόγραμμά μου. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και η αποθεραπεία το πιο σημαντικό πράγμα όταν παίζεις σε Γκραν Σλαμ”, σχολίασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας συνέχισε: “Έκανα το ίδιο λάθος στο παρελθόν. Όταν έπαιξα με τον Νόβακ στο Μπερσί πριν από έναν χρόνο, είχα ακριβώς το ίδιο σκορ με τα δυο πρώτα σετ. Μάλλον στη μελατονίνη αρέσει το 1 και το 2. Δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό. Ήμουν τελείως εκτός, κατά μία έννοια κοιμόμουν. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, είναι άσχημο. Δεν θέλω να στερήσω τίποτα από τον Κάρλος, παίζει πολύ καλά. Άξιζε να κερδίσει, ας μην μιλάμε γι’ αυτό. Είμαι απλά σκασμένος που όλο αυτό με επηρέασε τόσο. Ας προχωρήσουμε”.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News