ΤΟΜΑΣ ΜΠΑΧ: Συνομίλησε με την Πενγκ Σουάι μέσω βιντεοκλήσης

Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ ήρθε σε επικοινωνία με την Πενγκ Σουάι, της οποίας τα ίχνη είχαν χαθεί μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από μέλος της κινεζικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης με την Πενγκ Σουάι. Συνομίλησαν για περίπου 30 λεπτά με την Κινέζα να τονίζει πως είναι καλά και να ευχαριστεί για το ενδιαφέρον.

Ακόμα, σύμφωνα με τη ΔΟΕ η Πενγκ αποδέχτηκε την πρόσκληση του Μπαχ για να δειπνήσουν μαζί τον Ιανουάριο, λίγο πριν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, μετά την παγκόσμια ανησυχία για την τύχη της Κινέζας τενίστριας, υπήρχαν σκέψεις για μποϊκοτάζ των αγώνων από τους Αμερικανούς, ενώ και η γυναικεία ομοσπονδία του τένις, WTA σκεφτόταν να σπάσει τη συμφωνία 1 δις με την Κίνα και να αποσύρει τα τουρνουά της.

Θυμίζουμε πως πολλοί αθλητές, μεταξύ τους και ο Ζεράρ Πικέ, είχαν χρησιμοποιήσει το χάσταγκ #WhereIsPengShuai, αφού τα ίχνη της Πενγκ Σουάι είχαν χαθεί μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News