ΛΙΣΤΑ FORBES: Η Οσάκα και οι αδερφές Γουίλιαμς οι πιο «εμπορικές» αθλήτριες

Οι τενίστριες Ναόμι Οσάκα, Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς, Μουγκουρούθα και Μπάρτι καταλαμβάνουν τις μισές θέσεις του ΤΟΠ-10 στη λίστα Forbes με τις αθλήτριες με τα περισσότερα έσοδα για το 2021.

Το τένις εξακολουθεί να κρατά τα ηνία στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες της χρονιάς, αλλά με τη δύναμή του να εξασθενεί.

Κορυφαία σε έσοδα για το 2021 με 57,3 εκ δολάρια ήταν η Γιαπωνέζα πρώην Νο 1 τενίστρια Ναόμι Οσάκα, παρ’ ότι κατέκτησε «μόνο» ένα γκραν σλαμ πέρυσι και αποχώρησε από το Ρολάν Γκαρός επικαλούμενη προβλήματα πνευματικής υγείας. Τα περισσότερα έσοδά της προέρχονται από τις μεγάλες εταιρίες-χορηγούς, κάτι το οποίο συμβαίνει και με τη δεύτερη και την τρίτη στη λίστα που είναι οι αδερφές Γουίλιαμς, Σερίνα (45,9 εκ.) και Βίνους (11,3 εκ). Στη λίστα υπάρχουν δύο ακόμα τενίστριες, η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στο Νο 5 με 8,8 εκ. και η Άσλεϊ Μπάρτι στο Νο 8 με 6,9 εκ. δολάρια. 

Μολονότι το τένις κυριαρχεί με πέντε μέλη του στο ΤΟΠ-10, πρόκειται για ιστορικό χαμηλό, καθώς υπήρχαν αρκετές χρονιές που και οι δέκα της λίστας ήταν τενίστριες. 

Οι μη-τενίστριες στη λίστα Forbes

Πιο ψηλά από τις υπόλοιπες αθλήτριες που δεν ασχολούνται με το τένις, βρέθηκε η Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς που συγκλόνισε τον φίλαθλο κόσμο με την ψυχολογική της κατάρρευση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η πολυ-ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής κέρδισε το 2021 10,1 εκ. δολάρια.

Τη δεκάδα κλείνουν η Κορεάτισσα γκόλφερ Κο Τζιν Γιουνγκ στο Νο 6 με 7,5 εκ., η Ινδή παίκτρια του μπάντμιντον Π. Β. Σίντου στο Νο 7 με 7,2, η Αμερικανίδα γκόλφερ Νέλι Κόρντα στο Νο 9 με 5,9 εκ. και η συμπατριώτισσά της αθλήτρια του μπάσκετ Κάντας Πάρκερ στο Νο 10 με 5,7 εκ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News