Ελίνα Σβιτολίνα: Αποσύρθηκε από το Μοντερέι επειδή κληρώθηκε με Ρωσίδα

Το τένις ζει και αυτό τα απόνερα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με την Ελίνα Σβιτολίνα να αρνείται να αγωνιστεί με την Αναστασία Ποτάποβα στο Μοντερέι.

Η Ουκρανή ανακοίνωσε πως δε θέλει να αγωνιστεί στο 250άρι του Μοντερέι, αφού κληρώθηκε με την Ρωσίδα Ποτάποβα, ενώ έκανε γνωστό πως θα σταθεί δίπλα στον στρατό της πατρίδας της, δωρίζοντας τα κέρδη από τα επόμενα τουρνουά της.

Το μήνυμα της Ελίνα Σβιτολίνα

«Πιστεύω, πως η παρούσα κατάσταση απαιτεί μια ξεκάθαρη θέση από τους οργανισμούς μας: Την ΑΤΡ, την WTA και την ITF.

Οι Ουκρανοί παίκτες, ζητήσαμε από τις τρεις Ομοσπονδίες μας να ακολουθήσουν τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ώστε να αποδέχονται τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές, μόνο ως ουδέτερους, χωρίς να προβάλλονται τίποτα από τα παρακάτω: εθνικά σύμβολα, χρώματα, σημαίες και ύμνοι.

Επίσης, θέλω να ανακοινώσω πως δεν θα αγωνιστώ αύριο στο Μοντερέι, καθώς και σε κανένα άλλο ματς που θα χρειαστεί να παίξω κόντρα σε Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα αθλήτρια, μέχρι οι οργανισμοί μας να πάρουν την -απαραίτητη- απόφαση που προανέφερα.

Δεν κατηγορώ κανέναν από τους Ρώσους αθλητές. Δεν είναι αυτοί οι υπεύθυνοι για την εισβολή στη χώρα μας. Μάλιστα, αποτίνω φόρο τιμής, σε όλους τους αθλητές, ιδιαίτερα στους Ρώσους και τους Λευκορώσους, που γενναία εξέφρασαν δημόσια την εναντίωσή τους με τον πόλεμο. Η υποστήριξή τους είναι απαραίτητη».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News