Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι: Νέα επική ανατροπή και... Κλοπ πες αλεύρι, ο Καρλίτο σε γυρεύει

Kι εκεί που νομίζαμε ότι τα είδαμε όλα στο πρώτο ματς, εκείνο το χιτσκοκικό 4-3 ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Έτιχαντ», ήρθε η ρεβάνς στο Μπερναμπέου να μας διαψεύσει πανηγυρικά. 

Στο 90΄η αγγλική ομάδα ήταν μπροστά 1-0 στο σκορ και ο Γκουαρδιόλα ονειρευόταν το ραντεβού του με τον Κλοπ στον τελικό του Champions League όταν δυο γκολ μέσα σε δυο λεπτά του Ροντρίγκο που ήρθε από τον πάγκο προσγείωσαν αμφότερους ανώμαλα.

Η επτάψυχη Ρεάλ έστειλε το ματς στην παράταση κι από εκεί χάρις στο γκολ πέναλτι του Μπενζεμά σάλταρε από το παράθυρο στον τελικό, αφήνοντας τον Πεπ στα κρύα του λουτρού. Ο φετινός τελικός δεν θα είναι ξανά αγγλικός αλλά μια τιτανομαχία γιγάντων. Λίβερπουλ εναντίον Ρεάλ, Κλοπ εναντίον Αντσελότι.

Φύλαγαν τη σκιά τους

Μετά τον καταιγισμό από γκολ στο πρώτο ματς οι δυο ομάδες φύλαγαν και τη… σκιά τους στο ξεκίνημα του αγώνα, διάστημα στο οποίο περίσσευαν τα νεύρα παρά οι σωστές πάσες. Η Ρεάλ απείλησε πρώτη αλλά αυτή τη φορά ο Μπενζεμά δεν έβαλε καλό σημάδι.

Η Σίτι συνάντησε δυσκολίες να επιβάλει το παιχνίδι της. Η επιστροφή του Κασεμίρο δυνάμωσε τη μεσαία γραμμή και θωράκισε την άμυνα της Ρεάλ. Έπρεπε να φτάσουμε στο 20΄για να αισθανθεί ο Κουρτουά απειλή. Στάθηκε τυχερός ωστόσο γιατί η μπάλα πήγε στο κακό πόδι (το δεξί) του Μπερνάρντο Σίλβα.

Τυχερός στάθηκε και ο Αντσελότι που ο Iταλός διαιτητής Ορσάτο στο πρώτο μισάωρο χάρισε δυο φορές την κίτρινη κάρτα στον Κασεμίρο ο οποίος από το πολύ τράβηγμα είχε ξεχειλώσει τη φανέλα του Φόντεν. Αλλά Ρεάλ είναι αυτή, χαϊδεμένη της διαιτησίας…

Η βασίλισσα προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα με τον Βινίσιους αλλά ο Βραζιλιάνος τα βρήκε σκούρα με τον γρήγορο Γουόκερ που επέστρεψε στην ενδεκάδα των σίτιζενς μετά από απουσία τριών εβδομάδων λόγω τραυματισμού κι έτσι άλλο ένα μαδριλένικο όπλο εξουδετερώθηκε.

Γκολ η… ξεκούρδιστη Σίτι

Η Ρεάλ και με την Παρί και με την Τσέλσι πήρε αυτό που ήθελε στο δεύτερο ημίχρονο. Και λίγο έλειψε να σκοράρει με τη «σέντρα», όμως ο Βινίσιους στη μόνη που φορά που ξέφυγε από το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Γουόκερ, αστόχησε απελπιστικά.

Οι μερένχες πάντως έβγαζαν περισσή ενέργεια στο δεύτερο 45λεπτο θαρρείς και στην ανάπαυλα είχαν συνδεθεί με φορτιστή. Στο ίδιο διάστημα η Σίτι έμοιαζε ξεκούρδιστη. Παρόλα αυτά κατάφερε να περάσει χωρίς να βραχεί την πρόσκαιρη μαδριλένικη καταιγίδα.

Ο Αντσελότι, βλέποντας ότι έτσι δεν γίνεται τίποτα, αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Ρίχνοντας στον αγώνα τον Ροντρίγκο αντί του Κροος φόρτωσε την επίθεση αδυνατίζοντας ταυτόχρονα την αμυντική λειτουργία του.

Και ο Γκουαντιόλα υποχρεώθηκε να κάνει αλλαγές γιατί ο Γουόκερ κλάταρε και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Το ίδιο και ο Ντε Μπρόινε που έμεινε από δυνάμεις. Τα νέα πρόσωπα οι Ζιντζένκο και Γκουντογκάν δεν πρόλαβαν να κάνουν τα πρώτα μέτρα στο γήπεδο και η Σίτι άνοιξε το σκορ…

Το όφειλε η πόρνη μπάλα στον Μαχρέζ από το πρώτο ματς στο οποίο είχε σπαταλήσει τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη κριτική από οπαδούς και ΜΜΕ. Τώρα όμως με την γκολάρα που σημείωσε στο 73΄πήρε γλυκιά εκδίκηση. 

Ο από μηχανής… Ροντρίγκο

H Ρεάλ έπαιξε μια τελευταία ζαριά και έφερε 6άρες. Με δυο γκολ μέσα σε δυο λεπτά, από το 90΄έως το 92΄, που πέτυχε η χρυσή αλλαγή, ο Ροντρίγκο έστειλε το ματς στην παράταση. Θα μπορούσε μάλιστα ο Βραζιλιάνος να πετύχει χατ τρικ και να τελειώσει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά ο Έντερσον τον σταμάτησε στο τετ α τετ .

Κι εκεί που νομίζαμε ότι σωθήκανε τα τρικ του Ιταλού αλενατόρε, ότι σωθήκανε τα γκολ του Μπενζεμά, νάτος ο Γάλλος, κέρδισε πέναλτι στο 95΄ και το μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ για να κάνει το 3-1 και να πυροδοτήσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στην κερκίδα.  Η Σίτι έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να διεκδικήσει τουλάχιστον τα πέναλτι αλλα΄τότε ύψωσε το ανάστημά του ο Κουρτουά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News