Kάρλος Αλκαράθ: «Βασιλιάς» της Μαδρίτης, διεκδικητής της κορυφής

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε 6-3, 6-1 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό του Madrid Open και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του ATP Masters 1000 μέσα στη σεζόν.

Αφού απέκλεισε Ναδάλ, Τζόκοβιτς ο 19χρονος Ισπανός έκανε άλλη μια σπουδαία παράσταση στο κορτ Manolo Santana και σημείωσε την έβδομη συνεχόμενη νίκη επί παικτών του Top 10. Πρόσθεσε δε στην τροπαιοθήκη του τον τέταρτο τίτλο το 2022!

Σε αντίθεση με το ίνδαλμά του και τον Σέρβο, ξεμπέρδεψε γρήγορα με τον Γερμανό, μέσα σε 61 λεπτά τον είχε καθαρίσει και έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που κέρδισε δύο τίτλους ATP Masters 1000, μετά από τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ρεκόρ, ρεκόρ… Σε μια ονειρεμένη εβδομάδα ο Αλκαράθ έγινε ο πρώτος παίκτης που απέκλεισε τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς στην ίδια χωμάτινη διοργάνωση.

Έγινε επίσης ο πρώτος μετά τον Νταβίντ Ναλμπάντιαν στη Μαδρίτη το 2007 που έχει νικήσει τους τρεις από τους τέσσερις πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης σε μια διοργάνωση Masters 1000.

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Είναι βέβαιο ότι τους επόμενους μήνες θα φτάσει σε νέα ρεκόρ και τα επόμενα χρόνια θα τον χαζεύουμε στην κορυφή του παγκοσμίου τένις.

Δείτε τα highlights του θριάμβου Αλκαράθ στη Μαδρίτη

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News