Σάκκαρη - Μπαντόσα 2-1: Σήκωσέ το, το τιμημένο!

Σάκκαρη – Μπαντόσα 2-1: Σήκωσέ το, το τιμημένο! Η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Πάουλα Μπαντόσα με 2-1 σετ και πέρασε στον τελικό του Indian Wells όπου και θα αντιμετωπίσει την Σφιόντεκ…

Η εκπληκτική Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας της με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-1) επί της Πάουλα Μπαντόσα και θα βρεθεί στον τελικό του Indian Wells απέναντι στην Ίγκα Σφιόντεκ.

Με μία επιβλητική εμφάνιση στο 1ο σετ και ολοκληρώνοντας την υπόθεση πρόκριση στο 3ο, η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου στο Indian Wells, Πάουλα Μπαντόσα, και θα βρεθεί στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της αλλά και στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, με φόντο το Νο2 αν κατακτήσει το τρόπαιο.

Βάζοντας τεράστια πίεση από το forehand και εκμεταλλευόμενη την αστάθεια στο σερβίς της Ισπανίδας, η Σάκκαρη δεν άφησε περιθώριο, ακόμα και όταν έχασε το 2ο σετ, αφήνοντας την αντίπαλό της στο πενιχρό 25% (6/24) πίσω από το δεύτερο σερβίς και τους μόλις 6 winners απένατι στους δικούς της 28. Αυτός είναι ο 5ος τελικός της καριέρας της και πλέον ψάχνει το δεύτερο τρόπαιο μετά από αυτό στο Ραμπάτ το 2019!

Ένα από τα καλύτερα σετ στην καριέρα της Σάκκαρη

Μπορεί να μην ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το 1ο σετ, αλλά εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η Σάκκαρη δέχθηκε break στο πρώτο service game του παιχνιδιού αλλά απάντησε με άλλα δύο για να προηγηθεί με 4-1, παίζοντας εξαιρετικό τένις. Η ρακέτα της έβγαζε διαρκώς winners, με το forehand έπαιρνε όλο και καλύτερες θέσεις στο κορτ και αντέχοντας στα ράλι έθεσε τους πρώτους γρίφους στον ημιτελικό.

Η Μπαντόσα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο σερβίς της και όταν έπεφτε σε δεύτερο, η Σάκκαρη την τιμωρούσε με βαθιές επιστροφές ένα βήμα μέσα από το κορτ. Η σταθερότητα της Ελληνίδας στα χτυπήματα εδάφους της έδωσε την ευκαιρία να διατηρήσει το προβάδισμα και να κλείσει το σετ στο σερβίς της Ισπανίδας με 6-2. Μόλις 7/14 πόντους στο πρώτο και 3/12 στο δεύτερο σερβίς κατέκτησε στο σετ η Μπαντόσα, που ολοκλήρωσε και με 4 διπλά λάθη αλλά και μόλις 2 winners απέναντι στους 11 της Ελληνίδας!

Ισοφάριση αλλά και εντυπωσιακό φινάλε

Το ίδιο σκηνικό και στο 2ο σετ, με την Μπαντόσα να ανεβάζει κατακόρυφα όμως την πίεσή της και να βρίσκει νωρίς break. Η Ισπανίδα έβαλε μεγαλύτερο βάρος στα χτυπήματά της από τη βασική γραμμή και παρά την αστάθεια στο σερβίς της προηγήθηκε με 2-4. Για την Μπαντόσα ήταν καθοριστική η άνοδός της στα χτυπήματα εδάφους και η αισθητή βελτίωση στους δείκτες του σερβίς (15/21 στο πρώτο), σβήνοντας break point για το 3-5, έφερε χαμόγελα στην πλευρά της Ισπανίδας και τον ημιτελικό στο 3ο σετ μετά το 4-6.

Όμως η Μπαντόσα παρά την ισοφάριση έπρεπε να συνεχίσει να τα βγάζει πέρα απέναντι στο τρομερό forehand της Σάκκαρη. Ήταν αυτό το χτύπημα που όριζε το τέμπο και το έκτο της break στο παιχνίδι σηματοδοτούσε το 4-1 και πιστοποιούσε πως η Ελληνίδα ήταν η καλύτερη παίκτρια στο κορτ! Χτίζοντας σταδιακά τους πόντους και φτάνοντας ως το φιλέ για να κλείνει κάθε παράθυρο ελπίδας στην Μπαντόσα, βρήκε νέο break και δε δίστασε να τελειώσει στο 6-1, δίνοντας ραντεβού με την Ίγκα Σφιόντεκ στον σπουδαίο τελικό της Κυριακής!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News