Σάκκαρη - Μπέγκου 2-1: Έχασε σετ όχι την πρόκριση στον τελικό η Μαρία στην Αγία Πετρούπολη

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε τη Ρουμάνα Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου με 6-4, 6-7(4), 6-4 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε τη Ρουμάνα Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου με 6-4, 6-7(4), 6-4 μετά από μάχη τριών ωρών και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Η έμπειρη Ρουμάνα παρέταξε μεγάλη υπομονή και χτυπήματα από την τελική γραμμή με πολύ άμυνα απέναντι στην επιθετικότητα της Μαρίας, που ήθελε να τελειώνει η ίδια τους πόντους, τακτική που δεν της βγήκε και έχασε το πρώτο σετ. 

Στη συνέχεια άλλαξε πρόσωπο παρουσιάζοντας ένα πιο επιθετικό παιχνίδι, η Μαρία έτρεξε, δούλεψε καλά το φοβερό της forehand, και το backhand παίρνοντας και πάλι τον έλεγχο, αλλά υπέκυψε στο τάι-μπρέικ απέναντι στην σκληροτράχηλη 31χρονη Ρουμάνα.

Στο τρίτο σετ έγινε του… μπρέικ, με την Μαρία να κρατάει το σερβίς της στο 5-4 και να πανηγυρίζει τη νίκη.

1ο σετ

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε καλά στο σερβίς της κρατώντας άνετα και έφτασε σε τρία μπρέικ-πόιντ στο αντίστοιχο της Ρουμάνας, αλλά δεν μπόρσε να βρει τον πόντο που θα της έδινε σημαντικό προβάδισμα.

Με υπομονή στο παιχνίδι της, πολύ τρέξιμο και αλλαγές από την ευθεία στη διαγώνιο, η Σάκκαρη κατέρρριψε το αμυντικό παιχνίδι της Μπέγκου από την τελική γραμμή κι έφτασε πρώτη στο μπρέικ για το 5-3, αλλά σερβίροντας για το ματς έδειξε βιασύνη να τελειώσει τους πόντους. Έτσι, η Ρουμάνα πήρε πίσω το μπρέικ από τα λάθη της Ελληνίδας, η οποία όμως με μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι της και με το μεγάλο της όπλο, το forehand να την δικαιώνει, έφτασε στο 6-4.

2ο σετ

Η Μπέγκου αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να γίνει πιο επιθετική, ανεβαίνοντας και στο φιλέ. Μάλιστα, αιφνιδίασε την Μαρία και ξεκίνησε με μπρέικ και αργότερα έκανε το 2-0, αλλά η Σάκκαρη πήρε το μπρέικ πίσω στο 2-1 και με καλό σερβίς βρέθηκε μπροστά με 3-2. Από εκεί και πέρα οι δυο κοπέλες κράτησαν το σερβίς τους σχετικά άνετα, αλλά στο 5-4 η Μπέγκου αν και πιέστηκε χωρίς να έχει καλό πρώτο σερβίς, έβγαλε εκπληκτικές άμυνες και έσωσε το σετ, που έφτασε στο τάι-μπρέικ. Εκεί, η Μαρία βρέθηκε να κυνηγά συνεχώς το σκορ, κι αν και πήρε πίσω δύο μίνι-μπρέικ, έχασε το σετ με 7-4.

3ο σετ

Με κακή ψυχολογία η Μαρία δέχτηκε μπρέικ αμέσως και βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά απάντησε και πάλι άμεσα με σπασίματα στο σερβίς της Μπέγκου και πήρε προβάδισμα με 3-2. Με το σερβίς των δύο αντιπάλων να «κάθεται» ακολούθησαν διαδοχικά μπρέικ, μετά από μεγάλα ράλι που έφεραν τη Μαρί μπροστά με 5-4 και την ευκαιρία να σερβίρει για το ματς. Τα κατάφερε τελικά, κι αφού πέταξε τρία σετ-πόιντ και «έσβησε» ένα μπρέικ πόιντ της Μπέγκου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News