Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ: Σέρβις για πολλά «όλε» στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε 6-3, 2-6, 6-4 τον Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Madrid Open όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Φελίξ-Οζέ Αλιασίμ.

Απέναντι στον Ρώσο με τον οποίο μοιράζονταν από τέσσερις νίκες, δεν τον λες δηλαδή και «του χεριού» του ο Στέφανος έκανε μια πειστική εμφάνιση στο πρώτο σετ, θυμίζοντας τον Τσιτσιπά του Μόντε Κάρλο ο οποίος είχε φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Με σέρβις που όχι μόνο διέλυε την άμυνα αλλά και προκαλούσε εκνευρισμό στον αντίπαλο του (6 άσους και ποσοστό επιτυχίας κοντά στο 70%) ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 6-3. 

Όμως το μεγάλο του όπλο έπαφε αφλογιστία στο 6ο γκέιμ του δεύτερου σετ δίνοντας την ευκαιρία στον Ρούμπλεφ να κάνει το πρώτο του μπρέικ στο ματς και να προηγηθει 4-2. Μετά έγινε αυτό που ο λαός περιγράφει με την παροιμία «δώσε θάρρος στο χωριάτη».

Τσιτσιπάς και… Σαμψών

Ο Ρώσος γεμάτος αυτοπεποίθηση υπερασπίστηκε το σερβίς του και έφτασε και σε δεύτερο μπρέικ για να πάρει το σετ 6-2 και μετά από 1 ώρα και 13 λεπτά να φέρει το παιχνίδι στην ισοροπία. 

Σαν τον Σαμψών που του κόψανε τα μαλλιά ο Στέφανος βρέθηκε δίχως δυνάμεις στο κορτ αφού το σερβις του που είχε rating 325 στο πρώτο κατρακύλησε στο 265. Αυτό επέτρεψε στον Ρούμπλεφ να φτάσει το σερί των κερδισμένων γκέιμ στα πέντε πριν επιτέλους ο Τσιτσιπάς βάλει τέρμα στο κατήφορο στο ξεκίνημα του τρίτου σετ (1-1).

Απο το σημείο αυτό ξαναβρήκε σταθερότητα στο σερβίς και μπόρεσε να ακολουθήσει κατά πόδας το προβάδισμα του Ρούμπλεφ, παραμονεύοντας για την ευκαιρία να πάρει τα ηνία στο σκορ. Του δόθηκε μια στο 7ο γκέιμ αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε.

Στο 9ο όμως στρίμωξε τον Ρώσο και του «έσπασε» το σερβίς παίρνοντας κεφάλι στο σκορ και με λίγο χτυποκάρδι στο σέρβις γκέιμ του έκλεισε το ματς (6-4), «πετώντας τον χωριάτη από το κρεβάτι» μετά από προσπάθεις συνολικά δυο ωρών.  

Δείτε τα highlights του Τσιτσιπάς – Ρούμπλεφ 2-1

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News