Βόλεϊ: Η μισή Α1 έκανε τα χαρτιά της για την Κορέα!

Βόλεϊ: Η μισή ελληνική Α1 έκανε τα χαρτιά της για την Κορέα!

H ελίτ της Α1 γυναικών του βόλεϊ, αλλά και ο Πάβλε Πέριτς του Ολυμπιακού, ονειρεύονται ταξίδια στην Κορέα και πλουσιοπάραχα συμβόλαια.

Όχι, φυσικά, για τη Βόρεια, αλλά για τη Νότια, που, αν δεν το γνωρίζετε, δίνει τα μεγαλύτερα συμβόλαια για να αγωνιστεί κάποιος στα πρωταθλήματά της, ανδρών και γυναικών. Μόνο που οι ομάδες που μετέχουν στη V-League, όπως ονομάζεται το πρωτάθλημα της Κορέας, είναι μόλις 7+7, όσοι και οι πολύτιμοι λαχνοί.

Πριν προχωρήσουμε στα ποσά που ζαλίζουν, αλλά και στο πώς γίνεται η επιλογή, να σας αποκαλύψουμε και τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που αγωνίζονται στην Ελλάδα, δήλωσαν συμμετοχή και πέρασαν από την προεπιλογή.

Στους άνδρες είναι ο Πέριτς αλλά και ο πρώην του Ολυμπιακού Χέρμανς Εγκλεσκαλνς, που έφυγε στα μισά της σεζόν. Στη λίστα και ο γνωστός μας Λίμπερμαν Αγκάμεζ. που έχει παίξει κατά το παρελθόν στην Κορέα.

Στις γυναίκες μια εξάδα είναι έτοιμη να μεταναστεύσει, αν ανάψουν οι Κορεάτες το πράσινο φως. Πρόκειται για τη Σάσκια Χίπε του Ολυμπιακού, την Έρικα Μερκάδο του Άρη, την Άντρεα Μίτροβιτς και την Αλεξάντρα Χόλστον του ΑΟ Θήρας, την Καντί Κουλερκάν του Μαρκόπουλου και την Εύα Χαντάβα του Παναθηναϊκού. Παρούσα και η πρώην του Ολυμπιακού Κάρλα Κλάριτς, η οποία αγωνίστηκε φέτος στην Ιαπωνία.

Όλοι οι παραπάνω κατάφεραν να περάσουν από την πρώτη λίστα, που ουσιαστικά αποτελεί εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η δεύτερη λίστα δίνεται πλέον στους προπονητές των 14 ομάδων που θα κάνουν τις επιλογές τους.

Προ κορωνοϊού στην τελική επιλογή βοηθούσε μια εβδομαδιαία επίδειξη των ικανοτήτων τους στη Νότια Κορέα.

Πόσο πληρώνουν οι Κορεάτες για τις 14 επιλογές τους

Το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι «γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη V-League;». Φυσικά για τα χρήματα! Στους άνδρες οι Κορεάτες δίνουν συνήθως 300.000-400.000 ευρώ, την ώρα που το συμβόλαιο του Πέριτς για παράδειγμα στον Ολυμπιακό φτάνει τα 120.000 με όλες τις αμοιβές (και της πρώην ομάδας του) μέσα.

Στις γυναίκες, το ετήσιο συμβόλαιο φτάνει τα 70.000-80.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες αμοιβές δεν ξεπερνούν τις 30.000. Ως επί το  πλείστον, οι Κορεάτες προτιμούν ακραίους και διαγώνιους

Το πρωτάθλημα ξεκινά τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται γύρω στο Μάρτιο, οπότε υπάρχει το περιθώριο για επιστροφή την Ευρώπη για να προλάβει κάποιος τα πλέι-οφ. Όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Δημήτρη Τζούριτς που πήγε στην Κορέα το 2014 έναντι 1 εκ. ευρώ (!) και πρόλαβε να γυρίσει και να ενισχύσει την Τρεντίνο στο ιταλικό πρωτάθλημα. Το 2018 αγωνίστηκε στη V-League και ο Ανδρέας Φράγκος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News