Γιάννης Αλαφούζος: Οι σκέψεις απόσυρσης

Eurokinissi

Γράφει «ο τρελός του Χωριού»

Σήμερα κάλπες στήνονται, για πρόεδρο στη Λίγκα, μα κανείς δεν ήξερε εψές, που θα κάτσει η μπίλια. Για τρελός, καλά το πήγα το ρίμα. Μού δίνεται και η ποιητική αδεία, αλλά εδώ που τα λέμε, σημασία έχει το αποτέλεσμα των εκλογών και όχι οι δικές μου πνευματικές εκλάμψεις και αναζητήσεις.

Αν, βέβαια, στηθεί κάλπη. Διότι μπορεί την τελευταία στιγμή να δούμε μία υποψηφιότητα για τον πρόεδρο του συνεταιρισμού. Από συζήτηση σε συζήτηση το έριξα χθες και παντού άκουγα ότι από την ισχυρή παράταξη του καλοκαιριού υπήρχε διστακτικότητα για την τελική απόφαση. Άκουγα, όμως, επίσης ότι ο Αλαφούζος σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο της απόσυρσης την τελευταία στιγμή. Με το σκεπτικό ότι δεν ήθελε να βγει χαμένος από την εκλογική διαδικασία.

Εδώ που τα λέμε, όλοι οι πρόεδροι των ιδρυτικών συλλόγων, δηλαδή, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έπαιρναν τα ηνία της Λίγκας χωρίς δεύτερη σκέψη όταν έθεταν υποψηφιότητα. Δίχως αντίπαλο στην κάλπη.

Εδώ, όμως, ο Αλαφούζος δεν γνώριζε έως χθες εάν θα είχε κάποιον απέναντί του. Ούτε, βέβαια, ήξερε ο κυρ – Γιάννης με ποιον θα συγκρουόταν.

Η αβεβαιότητα και η προοπτική μίας ήττας έκανε σκεπτικό τον Αλαφούζο. Στον περίγυρό του, βέβαια, έλεγαν ότι η Πανάθα θα ήταν η μοναδική κερδισμένη απ’ όλο το σκηνικό. Με το σκεπτικό ότι θα αναδειχθεί η συμμαχία των άλλων εναντίον του.

Τα κουκιά, πάντως, έδειχναν χθες μοιρασμένα. Γι’ αυτό και δεν είχε πάρει την οριστική απόφασή του ο Αλαφούζος. Γι’ αυτό τηρούσε στάση αναμονής ο Μπέος, ο οποίος για πρώτη φορά έμεινε σιωπηλός τέσσερις ολόκληρες μέρες. Μάλλον έσπασε το προσωπικό ρεκόρ του, αλλά είπαμε ότι σημασία έχει το αποτέλεσμα της κάλπης

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News