ΑΕΚ: Νίκολιτς εναντίον Αλμέιδα!

ΑΕΚ: Νίκολιτς εναντίον Αλμέιδα!

Το ρεκόρ στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, το οποίο κυνηγάει ο Μάρκο Νίκολιτς

H ΑΕΚ του Μάρκο Νίκολιτς συνεχίζει το εξαιρετικό της σερί και έφτασε τα 11 ματς χωρίς ήττα και τις δέκα νίκες από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα (εκ των οποίων οι οκτώ σερί). Αυτή η συγκομιδή έχει φέρει την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και με δύο περισσότερους από τον ΠΑΟΚ.

Αυτό το ντεμαράζ θυμίζει σε πολλούς την «έκρηξη» της ΑΕΚ πριν από δύο χρόνια, όταν με το που μπήκε στο νέο της γήπεδο ξεκίνησε να «καταπίνει» τους αντιπάλους της. Ηταν 17 Σεπτεμβρίου του 2023, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, όταν η ΑΕΚ πήρε την ενέργεια της «OPAP Arena» και πάτησε γκάζι. Έχοντας μόνο εγχώριες υποχρεώσεις, «έτρεξε» ένα σερί 13 αγώνων χωρίς ήττα, με απολογισμό 11 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Οι απώλειες βαθμών σημειώθηκαν στην Τρίπολη (1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης) και στο «Γ. Καραϊσκάκης» (0-0 με τον Ολυμπιακό). Αυτό το σερί θα μπορούσε να είναι τρομακτικά μεγαλύτερο και να είχε φτάσει μέχρι και τα 23 ματς, αλλά εκείνη η αναπάντεχη ήττα στα Γιάννενα (2-1) στις 3 Ιανουαρίου του 2023, το διέκοψε. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ μετά από εκείνο το στραπάτσο «έτρεξε» ένα νέο σερί εννέα νικών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Νίκολιτς με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού ισοφάρισε το σερί νικών του Αλμέιδα στο πρωτάθλημα (έχουν από έξι) και πλέον επιδιώκει να το ξεπεράσει κόντρα στον ΟΦΗ. Επίσης επιδιώκει να φτάσει και να ξεπεράσει τον «Πελάδο» και σε σερί νικών αν κερδίσει την Κραΐόβα. Αν μάλιστα η ΑΕΚ κάνει δύο νίκες στα ματς που απομένουν μέχρι να φύγει το 2025, τότε θα φτάσει τις 12 νίκες και τη μία ισοπαλία και θα ξεπεράσει και την επίδοση του Αργεντινού προπονητή!

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στη Sportday της Τρίτης (16/12)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News