Ολυμπιακός: Ψάχνει ή όχι βασικό στόπερ ο πρωταθλητής;

Ολυμπιακός: Ψάχνει ή όχι βασικό στόπερ ο πρωταθλητής για τη νέα σεζόν;

Στην Πολωνία έγραψαν για τον 25χρονο στόπερ της Λέγκια, Ματέους Βιετέσκα. Σε Ιταλία και Ελλάδα για τον 29χρονο Ιβοριανό της Τορίνο, Κόφι Τζιτζί. Αμφότεροι είναι στόπερ. Αμφότεροι «συνδέθηκαν» με τον Ολυμπιακό. Αλήθεια, ψάχνει ο Ολυμπιακός για κεντρικούς αμυντικούς; Αυτή τη στιγμή η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: ΌΧΙ. Και πώς να ψάχνει από τότε που αποφάσισε να στηριχθεί στην ποιότητα και την εμπειρία δύο παικτών που τονώνουν το ελληνικό στοιχείο, δηλαδή τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά.

31 και 34

Ο Ολυμπιακός λοιπόν στόπερ-ηγέτες έχει αυτή τη στιγμή για τη νέα σεζόν. Και είναι οι δύο σπουδαίοι Έλληνες που έκαναν και καριέρα στο εξωτερικό. Στις 9 Ιουνίου ο Σωκράτης γίνεται 34 ετών ενώ πέντε μέρες μετά (14/6) ο Κώστας κλείνει τα 31. Για στόπερ λοιπόν είναι αμφότεροι σε καλή ηλικία. Ο μεν πρώτος έχει 2-3 καλά χρόνια μπροστά του, ο δε δεύτερος τουλάχιστον τα διπλά. Το πόσο έξυπνη κίνηση ήταν η απόκτηση του Παπασταθόπουλου αποδείχθηκε φέτος γιατί πέρυσι, ερχόμενος δίχως πολλά ματς στα πόδια του από την Άρσεναλ και φυσικά δίχως ρυθμό, έψαχνε τα πατήματά του. Φέτος δίνει απαντήσεις ωστόσο και δη τον τελευταίο καιρό που εξελίσσεται σε αληθινά ηγετική μορφή πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις.

Ο χρόνος υπέρ του Μανωλά

Κάτι ανάλογο φιλοδοξούν άπαντες πως θα κάνει και ο Μανωλάς τη νέα σεζόν. Κι αυτό γιατί ήρθε και ο ίδιος μεσούσης της περιόδους και δίχως πολλά ματς στο πρώτο μισό της σεζόν με τη Νάπολι αλλά και «κουβαλώντας» μικροτραυματισμό. Κι επειδή προσπάθησε πολύ να βρει τη φυσική του κατάσταση και πίεσε τον εαυτό του ενώ προέκυψαν κι άλλες ατυχίες, «έβγαλε» κι άλλους τραυματισμούς που δεν τον έχουν αφήσει να φτάσει στο επίπεδο που θέλει και μπορεί. Ο χρόνος ωστόσο θα δουλέψει υπέρ και του Κώστα που κάνοντας προετοιμασία με την ομάδα αναμένεται να είναι ο παίκτης που θαύμασε όλη η Ευρώπη την ερχόμενη σεζόν.

Οι άλλοι στόπερ

Αυτό το δίδυμο αποτελεί ένα δίδυμο – εγγύηση και ένα από τα θετικά της φετινής σεζόν που θα… κουβαλήσει μαζί του ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, υπάρχουν στο ρόστερ και άλλοι έμπειροι και καλοί κεντρικοί αμυντικοί (Παπέ Σισέ, Ουσεϊνού Μπα, Αβραάμ Παπαδόπουλος) ενώ περιμένουν την ευκαιρία τους στην πρώτη ομάδα ταλαντούχοι όπως ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης και ο Ετιέν Κινκουέ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαγκαλιάνης, το… ρουσφέτι που έδωσε απαντήσεις.

Οι αποκαλύψεις Καρεμπέ για τα παιδικά του χρόνια που συγκλονίζουν.

Κούτρης να η ευκαιρία σου

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News