UEFA Super Cup: Το ημιαυτόματο οφσάιντ που κάνει πρεμιέρα και οι αλλαγές που θα φέρει

ΑΠΕ - ΜΠΕ

To ημιαυτόματο οφσάιντ κάνει πρεμιέρα στο Super Cup Ευρώπης στο ματς μεταξύ της Ρεάλ με την Άιντραχτ. Ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές και που θα βοηθήσει.

Mία νέα τεχνολογία αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο ευρωπαϊκό Super Cup μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Άιντραχτ και δεν είναι άλλη από το ημιαυτόματο οφσάιντ.

Η UEFA τις προηγούμενες ημέρες γνωστοποίησε το γεγονός, για την καινοτομία που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αναμένεται να κάνει ευκολότερη τη ζωή των διαιτητών και γρηγορότερη την ροή του αγώνα.

Η νέα τεχνολογία εκτιμάται πως θα μειώσει τον χρόνο της εξέτασης των φάσεων από τα 70 στα 25 δευτερόλεπτα και μάλιστα θα χρησιμοποιηθεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Τι είναι και πως λειτουργεί το ημιαυτόματο οφσάιντ

Μέσα από την βοήθεια ειδικών αισθητήρων, η τεχνολογία ΑΙ που χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη ανίχνευση μπάλας και δημιουργεί τρισδιάστατα μοντέλα για να δει την θέση των ποδοσφαιριστών.

Θα υπάρξει μεγαλύτερη ακρίβεια σχετικά με την στιγμή της πάσας, που θα παρακολουθείται μέσα από συστήματα κάμερας, ενώ πλέον θα εντοπίζεται αυτόματα ποιο σημείο του σώματος είναι εκτεθειμένο.

Έτσι από εδώ και πέρα δεν θα χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις να παίρνει απόφαση ο βοηθός, με τον χρόνο να μειώνεται δραστικά, με το VAR πλέον σε τέτοιες περιπτώσεις να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News