Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0: Πήγε στην Τρίπολη με... άσφαιρα!

EUROKINISSI

Ο κουρασμένος Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε καθόλου από τον Αστέρα Τρίπολης αμυντικά, αλλά εμφανίστηκε εξαιρετικά φλύαρος επιθετικά και πέταξε στα σκουπίδια (0-0) τους πρώτους δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα…

Το φώναζε η παράδοση – που θέλει τον Ολυμπιακό να έχει ζήσει ουκ ολίγα θρίλερ στην Τρίπολη ακόμη και σε νίκες του – το… ούρλιαζε το εμφανές πρόβλημα φυσικής κατάστασης των «ερυθρόλευκων» ποδοσφαιριστών:

Η εκτός έδρας αποστολή των πρωταθλητών στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» απέναντι στον Αστέρα, μόλις τέσσερις μέρες μετά την παράταση απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, ήταν πολύ υψηλού βαθμού επικινδυνότητας. Και τέτοια αποδείχτηκε!

Οι μαχητικοί και παθιασμένοι Αρκάδες δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να εξουδετερώσουν κάθε ισχνή απειλή των φιλοξενούμενων και παρότι και οι ίδιοι ήταν παντελώς ακίνδυνοι επιθετικά, απέσπασαν ένα πολύτιμο 0-0 για τη δική τους βαθμολογική συγκομιδή.

Άλλαξε ολοκληρωτικά τακτική σε σχέση με την πρεμιέρα ο Κορμπεράν

Με τον Κάρλος Κορμπεράν να αλλάζει τακτική σε σχέση με το ολικό ροτέισον της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, και να διατηρεί αναλλοίωτα τα 10/11 της αρχικής του σύνθεσης σε σχέση με τον επαναληπτικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού ήταν προφανές ότι η κόπωση θα ήταν ένας δεύτερος μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκτρώνης».

Με μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα, σε σχέση με την εξουθενωτική ρεβάνς με τους πρωταθλητές Κύπρου, την παρουσία του Ραντζέλοβιτς αντί του Κούντε, ο Ισπανός τεχνικός μετέθεσε τον Ίνμπομ Χουάνγκ στη φυσική του θέση (στο «8»), ελπίζοντας ότι ο Κορεάτης θα έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων ξεκινώντας την προσπάθειά του μακριά από το… μποτιλιάρισμα που υπήρχε έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου.

Το πλάνο του Ηρακλή Μεταξά ήταν ξεκάθαρο ότι στηριζόταν στο κλείσιμο όλων των διαδρόμων προς τα καρέ του Αστέρα από τον κεντρικό άξονα. Ο Έλληνας τεχνικός ήθελε να υποχρεώσει τους «ερυθρόλευκους» να εκδηλώνουν τις επιθέσεις τους από τα άκρα, έχοντας διαγνώσει – ενδεχομένως – έλλειψη δημιουργίας κυρίως από την αριστερή πλευρά των πρωταθλητών.

Ο Τιλίκα και οι παίκτες του Αστέρα προσπαθούσαν να σταματήσουν με κάθε θεμιτό ή… λιγότερο θεμιτό τρόπο τη δημιουργία του Χουάνγκ

Και παρά το γεγονός ότι πριν καν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο στην αναμέτρηση, ο Μεταξάς αναγκάστηκε να χάσει με τραυματισμό τον «κάπτεν» του, τον πολύτιμο Χουάν Μουνάφο, οι παίκτες έμειναν απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο.

«Αδύναμος κρίκος» ξανά ο Ζινκερνάγκελ

Με τον Ζινκερνάγκελ σε θέση «10» να μην μπορεί να προσφέρει το παραμικρό στη δημιουργία, Ραντζέλοβιτς και Μασούρα να αδυνατούν να απειλήσουν από τα άκρα και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να συνεχίζει τις χαμηλές του πτήσεις από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου τον Παπαδόπουλο και το 0-0 παρέμεινε απόλυτα φυσιολογικά σταθερό στους ηλεκτρονικούς πίνακες του γηπέδου της Τρίπολης.

Το παρήγορο για τον Κάρλος Κορμπεράν ήταν ότι αυτή τη φορά η αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών, δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα φετινά παιχνίδια τους. Μια φορά όλη κι όλη φάνηκε απειλητικός ο Αστέρας με τον Μπαράλας στο 3′ και από εκείνο το σημείο και μετά ο Βατσλίκ είχε περισσότερη έννοια για το πως θα προστατευόταν από την καταρρακτώδη βροχή που συνόδευσε τις προσπάθειες των παικτών στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο…

Ο Ολυμπιακός «πέταγε στα σκουπίδια» τις δικές του στατικές φάσεις, ο Αστέρας απείλησε στην πρώτη!

Παρά την κούραση των παικτών του, ο Κορμπεράν επέλεξε να ξεκινήσει και την επανάληψη με τους ίδιους έντεκα, σε αντίθεση με τον Μεταξά που θέλοντας να τονώσει λίγο την αναιμική παρουσία των Αρκάδων έριξε στη μάχη τον Μπενίτο.

Τακτικά η επιλογή του βγήκε, σε επίπεδο προσώπων όχι. Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τους γηπεδούχους στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, κέρδιζε τη μία στατική φάση μετά την άλλη στα καρέ του Παπαδόπουλου (είτε κόρνερ, είτε φάουλ), αλλά ο Ζινκερνάγκελ που ανέλαβε να τις εκτελεί τις πέταγε με περίσσεια ευκολία στα σκουπίδια, με κάκιστα χτυπήματα!

Αντίθετα, στη μοναδική απειλητική στατική φάση που κέρδισε ο Αστέρας (στο 63′) ο Αλβάρες έστειλε την μπάλα με απίθανη εκτέλεση στα καρέ του Βατσλίκ, οι γηπεδούχοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Καραντώνης είχε σφυρίξει έγκαιρα (πριν τελειώσει καν η φάση) καταλογίζοντας σωστά φάουλ του Μπενίτο στον Άβιλα (το ριπλέι έδειξε ξεκάθαρα τον παίκτη του Αστέρα να μπλοκάρει με τα χέρια την κίνηση του αμυντικού του Ολυμπιακού).

Ο Καραντώνης ακυρώνει σωστά το γκολ του Αστέρα Τρίπολης διακρίνοντας έγκαιρα το φάουλ του Μπενίτο στον Άβιλα.

Τι ζητούσε ο Κορμπεράν; Μια αντίστοιχη εκτέλεση στατικής φάσης από τους δικούς του ποδοσφαιριστές. Και γι’ αυτό το λόγο μισή ώρα πριν το φινάλε της αναμέτρησης αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Παίζοντας… ρέστα για τη νίκη με δεύτερο Χουάνγκ και Ροντρίγκεζ

Βλέποντας την ομάδα του να φλερτάρει έντονα με την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική, ο Κορμπεράν επέλεξε στο 70′ να παίξει… ρέστα για να γυρίσει την παρτίδα.

Ντεμπούτο για τον Ουι Τζο Χουάνγκ, μέσα και ο Γκάρι Ροντρίγκες και ταυτόχρονα παραμονή και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο χορτάρι.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες αδυνατεί να πιστέψει τις δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο φινάλε της αναμέτρησης.

Τι κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι»; Αρχικά να διαμαρτυρηθούν για πέναλτι στο 83′ όταν ο Τζουγκάνοβιτς επιχείρησε τάκλιν σε σέντρα του Ροντρίγκες, η μπάλα χτύπησε αρχικά στο πόδι του και εν συνεχεία στο απλωμένο του χέρι αλλά ο Καραντώνης επέλεξε να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι με τη σύμφωνη γνώμη και του VAR, καθώς το παιχνίδι δεν διακόπηκε για να εξεταστεί ξανά η φάση.

Με τον Ολυμπιακό να έχει εγκατασταθεί για τα καλά στα καρέ του Παπαδόπουλου, η μπάλα έφτανε πιο εύκολα στην καρδιά της περιοχής των γηπεδούχων, αλλά μία φορά ο Ελ Αραμπί και μία ο Χουάνγκ δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News