Μπαρτσελόνα: Ξεκινάει έρευνα η UEFA για την υπόθεση Νεγκρέιρα - κίνδυνος ακόμα και για ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΑΠΕ

Η Μπαρτσελόνα δεν θα… ξεμπερδέψει εύκολα με την υπόθεση Νεγκρέιρα, καθώς ήρθε η ώρα της UEFA να ερευνήσει την υπόθεση, που απειλεί τους «μπλαουγκράνα» ακόμα και με αποκλεισμό από το Champions League.

Mπορεί η Μπαρτσελόνα να διανύει μία εξαιρετική σεζόν στη LaLiga και να βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο, ως πρωτοπόρος και στο +12 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά εξωαγωνιστικά ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με αυστηρές ποινές.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, η «υπόθεση Νεγκρέιρα», μετά τις ισπανικές Αρχές, περνάει στα χέρια της UEFA, που κρίνοντας ότι υπάρχουν πια επαρκή δεδομένα για να εξεταστεί τυχόν παραβίαση του πλαισίου συμμετοχής στις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής Αρχής, διενεργεί ήδη έρευνα μέσω της αρμόδιας  επιτροπής της.

Οι Καταλανοί φέρονται να δαπάνησαν 7 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2001-2018, και κυρίως υπό την προεδρία των Σάντρο Ροσέλ και Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, στον τότε αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύνοια των διαιτητών.

Όπως υποστηρίζουν ο σύλλογος και ο διαιτητής, Νεγκρέιρα έλαβε αυτό το ποσό προκειμένου να έχει συμβουλευτικό ρόλο στην Μπαρτσελόνα για θέματα διαιτησίας, χωρίς ωστόσο να έχουν διαθέσιμα τα σχετικά παραστατικά.

Τώρα, η ευρωπαική ομοσπονδία ενημέρωσε την Μπαρτσελόνα ότι άνοιξε φάκελο έρευνας για την υπόθεση, που έχει προκαλέσει θυέλλα αντιδράσεων στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα, ο Καταλανικός σύλλογος έχει εναντίον του και τις ομάδες της ισπανικής λίγκας. 

 

Κίνδυνος για αποκλεισμό από το Champions League

Παράλληλα, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της UEFA: «Η συμμετοχή ενός συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορεί να μην επιτραπεί, σε περίπτωση που αποδειχθεί πως ο σύλλογος πλήττει τη φήμη του θεσμού μέσω άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα επηρεασμού του αποτελέσματος ενός αγώνα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News