Ομολογία σοκ Μπαλτάκου: «Βιντεοσκοπούσα τη συνάντηση χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών!»

EUROKINISSI

Ο Τάκης Μπαλτάκος εκτέθηκε για πολλοστή φορά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ με τον Τάκη Αγραφιώτη να τον οδηγεί… στο ένα αυτογκόλ μετά το άλλο!

  • Φαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα ο Τάκης Μπαλτάκος και η ΕΠΟ έχουν βαλθεί να επιδοθούν σε διαγωνισμό… αυτογκόλ! Τόσες γκάφες τη μία μετά την άλλη, ομολογούμε ότι δεν θα μπορούσε να εμπνευστεί ούτε ο μεγαλύτερος επικριτής τους!
  • Μετά την περίφημη ανακοίνωση για τους elite διαιτητές της περασμένης εβδομάδας, ο Τάκης Μπαλτάκος προχώρησε σε μια ομολογία που σοκάρει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το πρωί της Δευτέρας.
  • Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ομολόγησε κυνικά ότι βιντεοσκοπούσε τη συνάντηση του Στιβ Μπένετ με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, χωρίς να έχει λάβει την παραμικρή γραπτή συναίνεσή τους, επιβεβαιώνοντας πρακτικές που είναι συνυφασμένες με τον πολιτικό βίο ενός δικηγόρου που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο της Χρυσής Αυγής.
  • Στην προσπάθειά του να δώσει ομαδική υπόσταση στις καταγγελίες του σε βάρος του Ολυμπιακού, ο Μπαλτάκος επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ως εκτελεστικό όργανο την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα ο ίδιος να προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος της πειραϊκής ΠΑΕ ως φυσικό πρόσωπο. Μέσα στην όλη του μεθόδευση, όμως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας… έσκαψε ο ίδιος στο λάκκο που έσκαψε. Οι διάλογοι του με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη, είναι ενδεικτικοί του… αυτογκόλ στο οποίο υπέπεσε:
  • «Κύριε Μπαλτάκο θέλετε να παγιδεύσετε τα μέλη της Εκτελεστικής για να μοιραστείτε τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για εσάς από τη διεξαγωγή της άτυπης συνάντησης που συγκάλεσε ο Μπένετ. Μας μιλήσατε στον σύντομο πρόλογό σας για μαγνητοσκόπηση και βιντεοσκόπηση. Είχατε γραπτή συναίνεση γι’ αυτό από τους παρόντες; Όχι φυσικά! Καταγράφετε και εμάς; Και τους τακτικούς δικαστές που δικάζουν εδώ; Είναι γελοιότητα να ζητάτε νομιμοποίηση για μια άτυπη συνάντηση που δεν έπρεπε καν να ήσουν εκεί και δεν ήταν και κανένα μέλος της ΕΕ. Που ακούστηκαν αυτά; Που έχουν ξαναγίνει;», αναρωτήθηκε ο Τάκης Αγραφιώτης και συνέχισε λέγοντας:
  • «Ζητάς εξουσιοδότηση χωρίς να έχουμε πρακτικά απο τη συνάντηση και το κάνεις επίτηδες γιατί έχεις συγκεκριμένη πρόθεση. Διότι από τα πρακτικά προκύπτει ότι κάποιοι είπαν να πάει να γ… η UEFA για παράδειγμα, δεν άκουσα κάτι γι’ αυτό».
  • Τι απάντησε ο Τάκης Μπαλτάκος: «Εγώ μιλάω για μένα προσωπικά»…
  • Δηλαδή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε σήμερα για να υπερασπιστεί την τιμή του Τάκη Μπαλτάκου, αλλά ουδόλως την απασχόλησε η λεκτική επίθεση σε βάρος των παραγόντων της UEFA, της οποία είναι μέλος. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουν στη Νιόν τι ακριβώς συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση-παρωδία.
  • «Είστε σοβαροί; Τα λέτε σοβαρά αυτά τα πράγματα; Σας ξαναλέω ότι θα μηνυθείτε για όλα και ότι παράνομο υλικό έχετε θα το παραδώσετε όλο σε εμένα ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Μας λέτε για ένα σύστημα που καταγράφει. Σας ρωτώ. Έχετε γραπτή συναίνεση;» συνέχισε να ρωτάει ο Τάκης Αγραφιώτης για να δεχτεί την… αφοπλιστική απάντηση του Τάκη Μπαλτάκου: «Όχι, δεν έχω!»
  • Η ομολογία μιας ακόμη ξεδιάντροπης παρανομίας σε μια συνεδρίαση που για να είχε στοιχειώδη σοβαρότητα, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να έχουν παραδοθεί στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τα πρακτικά της επίμαχης συνάντησης Μπένετ-ιδιοκτητών.
  • «Ξέρετε λοιπόν την παρανομία, ξέρετε αλλά φέρνετε αυτό το θέμα για λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι. Πρακτικά δεν έχουν μπροστά τους τα μέλη. Πως θα τα αξιολογήσουν; Χάθηκε η νομιμότητα, χάθηκε η σοβαρότητα. Εσείς κύριε Μπαλτάκο ως τι ήσασταν στην άτυπη συνάντηση; Η ΚΕΔ δεν είναι ανεξάρτητη; Ως τι παραστήκατε εκεί; Ήσασταν παρανόμως και παρατύπως εκεί κι εσείς και ο Μάνταλος. Και ξαναλέω για όλες αυτές τις παρανομίες θα μηνυθείτε», ήταν η τελική θέση του Τάκη Αγραφιώτη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News