ΑΕΚ Μεταγραφές: Ο... δεύτερος Αραούχο για την «Ένωση»

Ο Μεξικανός στόπερ της Αμέρικα είναι ένας μεγάλος στόχος για την ΑΕΚ και παίκτης που θέλει πολύ ο Αλμέιδα. Διαβάστε στην SportDay της Πέμπτης (15/6).

Για την αγορά του Νέστορ Αραούχο από την Αμέρικα του Μεξικού κινείται δραστήρια η ΑΕΚ. Ο 32χρονος διεθνής στόπερ είναι ο εκλεκτός του Μστίας Αλμέιδα και ο νο1 στόχος για το κέντρο της άμυνας, ύστερα από σαφή εισήγηση του προπονητή της ομάδας.

Ξεκίνησε την ακριέρα του το 2007 από την Κρούζ Αζούλ ντε Λαγκούνας. Το 2010 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, σε ένα ματς απέναντι στην Κερετάρο. Το 2013 έχοντας χάσει πλέον τη θέση βασικού δόθηκε δανεικός στη Σάντος Λαγκούνα, η οποία τελικά τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή.

Εκεί ο Αραούχο σάρωσε τους τίτλους. Παράλληλα από το 2011 αγωνιζόταν στην Εθνική ομάδα του Μεξικού και μάλιστα φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Δεν αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2018 λόγω ενός τραυματισμού, όμως εκείνο το καλοκαίρι πήρε τη μεταγραφή για την Θέλτα, η οποία πλήρωσε 7 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Μάλιστα το 2018, όπως έγραφαν ρεπορτάζ στο Μεξικό, ο Νέστορ Αραούχο ήταν ο βασικός στόχος Αλμέιδα για την Τσίβας, όμως η Σάντος Λαγκούνα τον πώλησε στους Ισπανούς. Στην ομάδα του Βίγκο αγωνίστηκε ως το 2022, αποτελώντας βασικό στέλεχος.

Έγραψε 136 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ. Τον ιούνιο του 2022 επέστρεψε στο Μεξικό, καθώς η Αμέρικα πλήρωσε  3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, όσα αναζητεί και για να τον παραχωρήσει.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέγραψε συνολικά 29 συμμετοχές με δύο ασίστ. Η Αμέρικα πήρε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ από την Τσίβας.

Ο Αραούχο ήτνα μέλος της αποστολής του Μεξικού στο Μουντιάλ του Κατάρ και αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι με την Αργεντινή, όπως και ο Πινέδα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News