Άρης: Οι τρεις βασικές μεταγραφές θα δείξουν το στόχο - Σφήνα στην τετράδα ή πεντάδα κι ότι προκύψει;

Eurokinissi

Ο Άρης είναι από τις πιο ζωηρές ομάδες της Λίγκας σε μεταγραφικό επίπεδο ως τώρα, κινείται με συνέπεια και πρόγραμμα, πουλώντας ή αποδεσμεύοντας, αλλά οι βασικοί που θα έρθουν σε κομβικές θέσεις θα δείξουν νέχρι που θα απλώσει το σεντόνι

Μπορεί για ένα μεγάλο διάστημα να υπήρχε άπνοια στα μεταγραφικά του Άρη, ωστόσο από την ημέρα που ξεκίνησαν οι προπονήσεις και ο Ρόμπερτ Παλικούτσα έδωσε το πλαίσιο των μεταγραφών, ο Άρης κινείται με απόλυτη συνέπεια στο πλάνο του, κάνοντας το ένα βήμα μετά το άλλο, συνοδεύοντας τις μεταγραφές με τις πωλήσεις και τις αποδεσμεύσεις!

Αυτά έχει κάνει ως τώρα

Δεν είναι τυχαίο πως έχουν ήδη πουληθεί δύο ποδοσφαιριστές (Ματέο Γκαρσία και Μαζικού) και θα μπουν χρήματα στα ταμεία.

Ως τώρα ο Άρης έχει συμφωνήσει με τέσσερις ποδοσφαιριστές και ένας ακόμα είναι καθ’ οδόν προς τη Θεσσαλονίκη. Ο Κροάτης χαφ Πάβιτσιτς άνοιξε τις μεταγραφές, ακολούθησε ο έμπειρος αριστερός μπακ Ρόναλντ Ματαρίτα και στη συνέχεια αποκτήθηκε ο Λευτέρης Χουτεσιώτης για να κλείσει το δίδυμο τερματοφυλάκων με τον Κουέστα.

Ο Ισπανός δεξιός μπακ Φατόρε κάνει ήδη προπονήσεις με τον Άρη και περιμένει ένα έγγραφο της Σεβίλλης για να υπογράψει, ενώ ο ομογενής κεντρικός αμυντικός Αντώνης Αηδόνης αποχωρεί από τη Στουτγκάρδη για να υπογράψει στον Άρη. Ωστόσο οι δύο τελευταίοι αποτελούν μέρος ενός πρότζεκτ, καθώς είναι νέοι σε ηλικία με προοπτική, από τους οποίους ο Άρης μόνο να κερδίσει έχει. Πολύ πιθανό είναι να συμφωνήσει και ο Τσέχος φορ Βύντρα.

Επομένως οι υπόλοιποι παίκτες που θα ακολουθήσουν για να γεμίσουν τα κενά στην ενδεκάδα και μάλιστα σε κομβικές θέσεις, θα δείξουν που μπορεί να φτάσει ο Άρης.

Τι ομάδα θα φτιάξει;

Σε μια περίεργη και δύσκολη χρονιά, με τον ανταγωνισμό να μεγαλώνει και τις θέσεις για την Ευρώπη να περιορίζονται σε τέσσερις, είναι σημαντικό να δούμε αν ο Άρης θα κάνει ομάδα για να μπει σφήνα στην πρώτη τετράδα, όπως έκανε για δύο διαδοχικές δύο σεζόν (αφήνοντας εκτός ΑΕΚ και Παναθηναϊκό) πριν από τη φετινή, ή αν θα συμβιβαστεί με την πεντάδα, αναζητώντας τύχη και ευκαιρίες να κάνει την έκπληξη.

Ο Άρης χρειάζεται ποδοσφαιριστές στη θέση του σέντερ φορ, του αμυντικού μέσου και στα εξτρέμ. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης ψάχνει κάτι δυνατό για δύο τουλάχιστον θέσεις, αλλά θα περιμένουμε να το δούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άρης κινείται μεθοδικά, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα, με ισορροπία ανάμεσα σε μεταγραφές και αποχωρήσεις και με πλάνο οικονομικού εξορθολογισμού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News