Γιώργος Χελάκης: Ο αμετροεπής και... πολυπράγμων κύριος πρόεδρος της ΕΠΟ

Δεν είναι η πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, δεν κατάλαβε κάτι καλά. Η συνήθειά του να φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν είναι παλιά. Αυτή τη φορά διάλεξε… νέο πεδίο δόξης. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay της Τρίτης (27/06).

Αποφάσισε πως του πέφτει λόγος και μπορεί να ασχοληθεί και με θέματα που αφορούν αποκλειστικά τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκουστάβο Πογιέτ.

Τέτοιου είδους απόψεις μπορούμε να εκφράζουμε εμείς οι «απέξω». Αυτός, ως εκ της θέσεώς του, ούτε πρέπει, ούτε μπορεί να εκφράζεται δημόσια για τις επιλογές του προπονητή, μπαίνοντας σε χωράφια που καμία σχέση δεν έχουν με τα δικά του. Όταν όμως έχεις τάση προς την αμετροέπεια και δεν μπορείς να περιοριστείς στο συγκεκριμένο πλαίσιο που σου θέτει η ιδιότητά σου ως προέδρου της ΕΠΟ, τότε είναι λογικό να θεωρείς πως μπορείς να ανακατεύεσαι ακόμα και με τεχνικά θέματα.

Μας είπε, λοιπόν, ο κύριος Μπαλτάκος ούτε λίγο -ούτε πολύ πως είχε δίκιο ο Γκουστάβο Πογιέτ που δεν κάλεσε στην Εθνική ομάδα τον Κώστα Φορτούνη. Το να το λέει σε μία ιδιωτική συζήτηση με τους φίλους του, έστω σε κάποιο ραντεβού του με τον Ουρουγουανό προπονητή, να το καταλάβουμε. Να κάνει δημόσιες κρίσεις, όμως, είναι ανεπίτρεπτο. Από πού κι ως πού ο πρόεδρος της ΕΠΟ θέλει να έχει και να εκφέρει δημόσιο λόγο γι’ αυτά τα ζητήματα;

Πάει πολύς καιρός ή έτσι νομίζουμε από τότε που οι πρόεδροι της ΕΠΟ τηλεφωνούσαν στους εκλέκτορες (έτσι τους έλεγαν τον παλιό καιρό) και τους έκαναν υποδείξεις για τους παίκτες που θα καλέσουν στην Εθνική. Αυτά τα μακρινά χρόνια θυμήθηκε ο κύριος Μπαλτάκος!

Και κάτι ακόμα: ο Φορτούνης δεν κλήθηκε στην Εθνική γι’ αυτά τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια, όπως τουλάχιστον είπε δημόσια ο προπονητής. Αν αύριο μεθαύριο κληθεί και πάλι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, τι θα έχει να μας πει ο πρόεδρος της ΕΠΟ και με τι μούτρα θα τον αντικρίσει;

Ο κύριος Μπαλτάκος ανακατεύεται σε θέματα, τα οποία είναι φυσικό να μη γνωρίζει, όπως και να μην του πέφτει λόγος. Η Εθνική μας ομάδα κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να προκριθεί στα τελικά του Εuro 2004. Την ενδιαφέρει να φτάσει ως το τέλος της προσπάθειας απόλυτα συσπειρωμένη και με εξαιρετικό κλίμα στις τάξεις της. Σε αυτό το κλίμα τι προσφέρει άραγε η δήλωση του αμετροεπούς κυρίου Μπαλτάκου.

Θέλω να πιστεύω ότι ο πρώτος που ενοχλήθηκε είναι ο ίδιος ο κόουτς. Αν πράγματι είναι έτσι, ελπίζω ότι αυτή η δήλωση του κυρίου Μπαλτάκου με θέματα που αφορούν κλήσεις διεθνών θα είναι η τελευταία. Διαφορετικά δεν θα αργήσει η στιγμή που ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα μας μιλάει για τα συστήματα που χρησιμοποιεί ο Πογιέτ και θα κάνει τις σχετικές υποδείξεις…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News