Γιώργος Χελάκης: Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται οι... φωστήρες της ΕΠΟ;

EUROKINISSI

Είναι ένα λάθος που -ανάμεσα σε άλλα- μαρτυρά πώς αντιλαμβάνονται την Εθνική ομάδα εκείνοι που έχουν τις τύχες της στα χέρια τους. Είναι ένα λάθος που δείχνει πως έχουν… πέσει με αλεξίπτωτο πριν από λίγες μέρες σε αυτή τη χώρα και δεν γνωρίζουν τις καταστάσεις. Διαβάστε στη SportDay του Σαββάτου (10/06).

Δεν ξέρουν ότι η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έδινε μέχρι πριν από λίγο καιρό τους αγώνες της μπροστά σε συγγενείς και φίλους, χωρίς να συγκινεί τους ποδοσφαιρόφιλους. Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε γιατί ακόμα κι η Εθνική μας ομάδα είναι αγαπημένη των φιλάθλων μόνο όταν φέρνει νίκες και επιτυχίες.

Όταν στραβοπατάει αγωνιστικά ο μέσος φίλαθλος αποστρέφει το βλέμμα του κι αφήνει στις κερκίδες μόνο τους οπαδούς του «Γαλανόλευκου Φάρου». Τώρα που πάει να γυρίσει το φύλλο κι η Εθνική εμφανίζεται με πιθανότητες να πετύχει -μετά από δέκα χρόνια- την πρόκρισή της στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης, η ανάγκη να παίζει εντός έδρας με το γήπεδο σχεδόν γεμάτο είναι μεγάλη.

Αντίστοιχη είναι κι η υποχρέωση της ΕΠΟ να φροντίσει ώστε την προσεχή Παρασκευή το βράδυ στο γήπεδο της ΑΕΚ, στο παιχνίδι με την Ιρλανδία, να είναι γεμάτες οι εξέδρες. Τι κάνει γι’ αυτό η ποδοσφαιρική ομοσπονδία; Απογειώνει τις τιμές των εισιτηρίων. Παίρνει δηλαδή περίπου ως δεδομένο το απίθανο. Χωρίς να υπάρχει ζήτηση, τερματίζει τις τιμές των εισιτηρίων. Για να δεις το ματς πίσω απ’ τις δυο εστίες θα πληρώσεις είκοσι ευρώ! Για να το δεις από μία θέση της προκοπής οι τιμές διπλασιάζονται και τριπλασιάζονται! Αντί να δημιουργηθούν κίνητρα για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο δημιουργούνται αντικίνητρα.

Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται οι φωστήρες της Ομοσπονδίας; Μια τετραμελής οικογένεια, που θέλει να πάει στο γήπεδο, θα χρειαστεί τουλάχιστον ογδόντα ευρώ για εισιτήρια προκειμένου να βρεθεί πίσω απ’ τα τέρματα. Ορισμένοι μάλλον έχουν μπερδέψει τους υπέρογκους μισθούς με τους οποίους αμείβονται στην ομοσπονδία με το γλίσχρο μηνιαίο εισόδημα που εξασφαλίζει μία οικογένεια, ένας μεροκαματιάρης. Έρχεται λοιπόν η ΕΠΟ και του λέει περίπου ότι για να παρακολουθήσει έναν αγώνα της Εθνικής ομάδας σημαίνει ότι πρέπει να ξηλωθεί κανονικά, την ώρα που βαρυγκωμάει για να πληρώσει τους λογαριασμούς του και να βγάλει τον μήνα. Οι άνθρωποι, που έτσι αποφάσισαν, δεν ζουν στον πραγματικό κόσμο. Δεν τους περνάει καν απ’ το μυαλό ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια κουλτούρα ενίσχυσης της Εθνικής ομάδας ανεξάρτητα κι απ’ τα αποτελέσματα που φέρνει αυτή, απ’ τις διακρίσεις που επιτυγχάνει. Ο,τι συμβαίνει δηλαδή σε πλείστες όσες χώρες του κόσμου. Κρίμα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News