Γιώργος Χελάκης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πάει ήδη τον Παναθηναϊκό ένα βήμα μπροστά

eurokinissi

Ετσι όπως δείχνουν τα πράγματα, μπορεί να ειπωθεί βάσιμα ότι ο φετινός Παναθηναϊκός θα είναι πιο παραγωγικός. Θα βγάζει περισσότερες φάσεις για γκολ. Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στη SportDay της Τρίτης (11/7)

Eπιστροφή στη βάση για τον Παναθηναϊκό κι ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα για τα καθοριστικά παιχνίδια με την Ντνίπρο. Εκεί θα κριθούν όλα. Εκεί θα φανεί αν έχουν σημασία οι πέντε νίκες στα πέντε φιλικά παιχνίδια στην προετοιμασία κι η ευχέρεια στο σκοράρισμα. Για μία ομάδα, πάντως, που έβγαζε γκολ σχεδόν με το… σταγονόμετρο, το να σκοράρει σε κάθε φιλικό παιχνίδι της δεν είναι χωρίς νόημα.

Οι «πράσινοι» επιστρέφουν με καλή ψυχολογία, που δεν προκύπτει από τις νίκες στα φιλικά, αλλά απ’ τη γενικότερη αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ο Γιοβάνοβιτς, το ξέρουμε όλοι, είναι προπονητής της λεπτομέρειας. Προσπαθεί σιγά-σιγά να βάζει νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του. Ψάχνει να έχει περισσότερους παίκτες να πατούν την περιοχή και να απειλούν.

Θεωρώ ότι αυτός είναι ο λόγος που έφερε τον Μλαντένοβιτς. Ο συγκεκριμένος αριστερός μπακ, με τα στατιστικά σε γκολ και ασίστ που παραπέμπουν σε εξτρέμ, έχει αυτή τη δυνατότητα. Βρίσκει τον τρόπο να έρχεται σε θέση βολής και να σκοράρει. Φάνηκε στο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας. Εκεί που κι ο άλλος μπακ απ’ τα δεξιά, ο Βαγιαννίδης, έκανε ωραίους ελιγμούς έξω απ’ την περιοχή και πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ.

Ο Τζούριτσιτς, που παίζει πίσω από τον προωθημένο, έχει την προσωπική ενέργεια που του επιτρέπει να πατήσει στην περιοχή και να απειλήσει. Ετσι όπως δείχνουν τα πράγματα, μέχρι τώρα, μπορεί να ειπωθεί βάσιμα ότι ο φετινός Παναθηναϊκός θα είναι πιο παραγωγικός. Θα βγάζει περισσότερες φάσεις για γκολ. Από εκεί και πέρα τίθεται θέμα ευστοχίας για τους κλασικούς φορ, όπως ο Σπόραρ κι ο Ιωαννίδης. Για την παραγωγικότητα του Αϊτόρ δεν κάνουμε λόγο.

Το θέμα είναι να επιστρέψει χωρίς κανένα πρόβλημα και κανέναν φόβο. Τώρα, αν στους υπάρχοντες φορ προστεθεί κάποιος άλλος με δεδομένη ικανότητα στο σκοράρισμα, ακόμα καλύτερα για τους «πράσινους». Κι έτσι όπως είναι τώρα, με δεδομένη την ενσωμάτωση του Τόνι Βιλένα, το πιο πιθανό είναι να δούμε μια ομάδα πιο ελκυστική στο μάτι και πιο άνετη στη δημιουργία φάσεων. Οταν συμπληρωθεί το παζλ με την απόκτηση τουλάχιστον του στόπερ, θα ξανασυζητήσουμε το θέμα.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός που έχουμε δει στα φιλικά, συν τις βελτιώσεις που θα γίνουν στο διάστημα που απομένει, τον καθιστούν ακλόνητο φαβορί στα ματς με την Ντνίπρο. Ολα αυτά στη θ ε ω ρ ί α του πράγμ α τ ο ς . Ωστόσο η βελτίωση είναι φανερή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και την παραγωγικότητα. Ο Γιοβάνοβιτς με την επιλογή συγκεκριμένων παικτών και τη συστηματική δουλειά του, έχει ήδη πάει την ομάδα του ένα βήμα μπροστά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News