ΑΕΚ: Αν δεν πάρει στόπερ, θα είναι σαν... να πυροβολεί τα πόδια της

Η ΑΕΚ που χρειάζεται κεντρικό αμυντικό, το βαρύ πρόγραμμα που πρέπει να διαχειριστεί ο Αλμέιδα και ο κίνδυνος να χαλάσει όλα όσα χτίζει τον τελευταίο χρόνο.

Η ΑΕΚ το καλοκαίρι που μας πέρασε, πήρε μία απόφαση να προχωρήσει σε λίγες και ποιοτικές μεταγραφές ποδοσφαιριστών εν όψει της νέας σεζόν.

Το ρόστερ στις περισσότερες θέσεις έμοιαζε γεμάτο, την ίδια στιγμή που έμειναν στην ομάδα παίκτες βαρόμετρα, που την περασμένη χρονιά απέδειξαν πως αξίζουν να γίνει η υπέρβαση για να μείνουν, με τρανό παράδειγμα, τον Ορμπελίν Πινέδα.

Η ενίσχυση με τον Εζέκιελ Πόνσε φάνηκε να δίνει έξτρα ποιότητα σε ένα ήδη πετυχημένο σύνολο, όμως έμενε ακόμη ανοιχτή μία εκκρεμότητα. Αυτή του στόπερ, αφού μετά την αποχώρηση του Γιώργου Τζαβέλλα, ο Αλμέιδα έμεινε με μόλις τρεις κεντρικούς αμυντικούς πρώτης γραμμής.

Κι όμως, η «Ένωση» πριν προχωρήσει σε άλλες κινήσεις, έβαλε το ζήτημα του αμυντικού σε πρώτο πλάνο, όμως για διαφορετικούς λόγους οι περιπτώσεις δεν προκρίθηκαν. Τελικά αμυντικός ακόμη δεν έχει έρθει, με την ΑΕΚ να ρισκάρει επικίνδυνα εν όψει μίας δύσκολης σεζόν που έχει μόλις ξεκινήσει.

Τα πρώτα παιχνίδια ανέδειξαν το πρόβλημα, αφού οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν μετά από συνεχόμενα λάθη να μείνουν πίσω στο σκορ σε όλα τα επίσημα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τώρα η «Ένωση» καλείται να τρέξει για να βρει τον αμυντικό που δεν απέκτησε το προηγούμενο διάστημα, αν θέλει να σώσει τη χρονιά που ξεκίνησε στραβά.

Ευρώπη και εγχώριος ανταγωνισμός κρίνουν απαραίτητη την ενίσχυση για την ΑΕΚ

Δεδομένα, η ΑΕΚ, τη χρονιά που μας πέρασε, διέγραψε μία εκπληκτική σεζόν κατακτώντας το νταμπλ στην Ελλάδα. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόταν η «Ένωση» ανέβασε τις προσδοκίες, το δέλεαρ του Champions League ήταν μεγάλο και ο ενθουσιασμός βρισκόταν στα ύψη εν όψει της νέας σεζόν.

Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική. Ο Αλμέιδα τη φετινή χρονιά θα έχει να διαχειριστεί μία άκρως απαιτητική και συνάμα περίεργη κατάσταση, αφού η ΑΕΚ θα πρέπει να εμφανίζεται ανταγωνιστική από Κυριακή σε Πέμπτη και τούμπαλιν σε Europa League και πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει βιώσει ξανά ο ίδιος και σίγουρα θα του είναι πρωτόγνωρο.

Το πρόγραμμα αναμένεται εξαντλητικό με συνεχόμενα παιχνίδια και η απόφαση να πορευθεί με τρεις αμυντικούς αποτελεί ρίσκο. Τα χρήματα από την Ευρώπη ήταν αρκετά και αν θέλει να επαναλάβει την περσινή πορεία, καλείται να αξιοποιήσει ένα ποσό για να κλείσει την τρύπα στα μετόπισθεν και να προσθέσει ακόμη μία αξιόπιστη λύση.

Ο όμιλος του Europa League μόνο εύκολος δεν είναι, οι διεκδικητές στην Ελλάδα δείχνουν να έχουν δυναμώσει, άρα κρίνεται απαραίτητο να έρθει ακόμη ένας αμυντικός, έτσι ώστε να βγουν τα κουκιά.

Να μην καταφύγει σε αλχημείες

Σε αυτό το επίπεδο, δεν υπάρχει χώρος για μεγάλες τομές όσον αφορά τις βασικές επιλογές. Η ΑΕΚ στα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος αντιμετώπισε προβλήματα από υποδεέστερους αντιπάλους, που κατάφεραν να της κάνουν τη ζημιά.

Τα συνεχόμενα ματς θα φέρουν και καταπόνηση από ένα σημείο και μετά, ενώ δεν μπορούμε να αποκλείουμε και ενδεχόμενους τραυματισμούς. Ας μην ξεχνάμε, πως ο Βίντα διανύει το 34ό έτος της ηλικίας του και όσο βιονικός και να αποδειχθεί, θα χρειαστεί να πάρει ανάσες.

Αυτόματα, ο Ματίας Αλμέιδα θα αναγκαστεί να καταφύγει σε αλχημείες για να καλύψει το κενό, με κίνδυνο να πετάξει βαθμούς.  Αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να αποφύγει η ΑΕΚ, αν θέλει να εμφανίσει και φέτος την ίδια συνέπεια, έχοντας δυσκολότερες αποστολές σε σχέση με πέρυσι.

Εάν τελικά παρθεί η απόφαση να μην έρθει αμυντικός, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική και να χαλάσει όλα όσα χτίζονται τον τελευταίο χρόνο. Ο Αλμέιδα πάντως φαίνεται να κατάλαβε πως το πλάνο με τους τρεις δεν… βγαίνει, δίνοντας το «πράσινο φως» για απόκτηση ενός παίκτη, έστω και τώρα.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News