Υπεράνω Ολων: Η οικογένεια του Ολυμπιακού μετράει συνολικά 20 Ευρωπαϊκά τρόπαια

Ο «Υπεράνω Ολων» γράφει για την πολυαθλητική κυριαρχία του Ολυμπιακού, που έκανε 20 τα ευρωπαϊκά στα 4 κύρια αθλήματα.

Η οικογένεια του Ολυμπιακού μετράει συνολικά 20 ευρωπαϊκά τρόπαια στα 4 κύρια ομαδικά αθλήματα. Η μοναδική Ελληνική ομάδα που έχει καταφέρει ένα τόσο μεγάλο επίτευγμα, και την καθιστά αυτόματα τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης από πλευράς εγχώριων και ευρωπαϊκών κατακτήσεων.

2 από αυτά ανήκουν στο ποδόσφαιρο, 4 στο μπάσκετ, 10 στο Πόλο , και 4 στο Βόλεϊ. Όλα κρυστάλλινα, μάγκικα και Πειραιώτικα. Και δεν βάζουμε μέσα , ένα σωρό τελικούς (που έχει φτάσει και το Χάντμπολ) και παρουσίες σε final-4, που επίσης είναι επιτυχίες, άσχετα αν δεν φτάσαμε ως το τέλος της διαδρομής.

Το μέγεθος της επιτυχίας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν αναλογιστούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται τα περισσότερα τμήματα μας. Όλα άστεγα, και τα ερασιτεχνικά τμήματα κυρίως χωρίς τα απαιτούμενα έσοδα.

Φέτος έγινε αύξηση τόσο στα διαρκείας του ποδοσφαίρου , όσο και στην κάρτα μέλους (απο 50 σε 75 ευρώ) και φιλάθλου (απο 10 σε 15 ευρώ). Κάποιοι μίλησαν για μεγάλη αύξηση. Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως. Ίσως το λάθος ήταν ότι τόσα χρόνια παρέμεναν φτηνά, ενώ θα έπρεπε να γίνεται μια σταδιακή αύξηση για να μην φανεί μεγάλη τώρα.

Όπως αλήθεια είναι ότι και τότε και τώρα στην τιμή των διαρκείας συμπεριλαμβάνονται και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, και ο Ολυμπιακός – δόξα τω Θεώ – δίνει περισσότερα ματς κάθε χρόνο με αποκορύφωμα την φετινή χρονιά. Καθώς περνάει και τα προκριματικά, και την φάση των ομίλων, και φτάνει τουλάχιστον έως τους «16».

Αν δούμε δε τον ερασιτέχνη, όταν δημιουργήθηκαν τα μέλη η συνδρομή ήταν 60 ευρώ. Μειώθηκε στα 50 μέχρι και το 2024! Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια κατέκτησε 11 Ευρωπαϊκά, και δημιουργήθηκαν άλλα δύο τμήματα (Μπάσκετ Γυναικών και Χάντμπολ Αντρών), που κατέκτησαν 21 εγχώριες κούπες μέσα σε 8 χρόνια! Αυτό σήμαινε αυτομάτως τεράστια αύξηση των εξόδων (ταξίδια, συμβόλαια, πριμ , Ευρώπη) με τα έσοδα να είναι “παγιωμένα”.

Για να είναι συνεπώς οικονομικά αυτάρκης και υγιής ο ερασιτέχνης, διατηρώντας όλα του τα τμήματα ανταγωνιστικά σε επίπεδο Πρωταθλητισμού με το βλέμμα και στην Ευρώπη, η αύξηση ήταν αναγκαία για να μην πω επιβεβλημένη. Αλλά και στο ποδόσφαιρο, αν αναλογιστούμε για πόσα ματς μιλάμε ετησίως στην έδρα μας, απο την στιγμή που ο κάτοχος του διαρκείας θα πηγαίνει σε όλα (13 στην κανονική διάρκεια, 3 στα πλέϊ οφ αν αλλάξει φέτος η διαδικασία διεξαγωγής τους, τουλάχιστον 4 Ευρώπη σε όμιλο, φιλικά και Κύπελλο) δεν θεωρούνται πολλά.

Στη Θύρα 11 για παράδειγμα, που υπήρξε η μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή το εισιτήριο για κάθε ματς βγαίνει στα 28 ευρώ για μίνιμουμ 24 ματς. Και βέβαια αλλιώς στήνεται ένα ρόστερ με 7 μύρια έσοδα απο τα διαρκείας και τα απλά εισιτήρια και αλλιώς με 25! Όπως επίσης αυτή η αύξηση θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τον ερασιτέχνη, μιας και απο τις εκκαθαρίσεις κάθε ματς με το ποσοστό του 10% θα έχει περισσότερα επίσης έσοδα.

Αναγνωρίζω ότι οι εποχές οικονομικά είναι δύσκολες για τους περισσότερους, αλλά μέσα σε όλα τα πάγια έξοδα , θα βρούμε τρόπο να χωρέσουμε και τα έξοδα για την ομάδα που αγαπάμε και μας προσφέρει αμέτρητες χαρές παντού. Εξ άλλου αυτό δείχνουν οι περίπου 16.000 (μπορεί και λίγο παραπάνω) ανανεώσεις των περσινών εισιτηρίων διαρκείας για την σεζόν 2024-25.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News