Γιώργος Χελάκης: Στις μεταγραφές θα φανεί η διάθεση, αλλά κι ο τρόπος σκέψης της νέας διοίκησης της ΑΕΚ

Γιώργος Χελάκης: Στις μεταγραφές θα φανεί η διάθεση, αλλά κι ο τρόπος σκέψης της νέας διοίκησης της ΑΕΚ

Ο Ηλιόπουλος θα πορευτεί με δικό του μηχανισμό, αρνούμενος να… φάει απ’ τα έτοιμα.

Μία αγωνία υπάρχει. Οχι ανησυχία, αλλά μία ορισμένη ανησυχία για το πώς θα κινηθεί στο τιμόνι της ΑΕΚ ο νέος ιδιοκτήτης Μάριος Ηλιόπουλος. Η αγωνία μετριάζεται απ’ το ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δήλωσε περίπου εγγυητής τής από εδώ και πέρα πορείας της αγαπημένης του ομάδας. Οταν είχε πωλήσει στον Μιχάλη Τροχανά τέτοια δήλωση δεν είχε υπάρξει.

Ωστόσο οι συνθήκες τότε, πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, ήταν διαφορετικές. Σημασία έχει πως ο νέος αγοραστής παραλαμβάνει σημαντική περιουσία και μία ομάδα στρωμένη. Ο Τροχανάς θεωρούσε ότι έχει το δικαίωμα να στέλνει χαρτάκι με τη σύνθεση στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Υποθέτω ότι ο Ηλιόπουλος δεν διανοείται να κάνει κάτι ανάλογο με τον Ματίας Αλμέιδα.

Εδώ βρίσκεται κατά τη γνώμη μου το πρώτο κρίσιμο τεστ για τον νέο ιδιοκτήτη. Στο κατά πόσο θα υλοποιήσει τις μεταγραφικές επιθυμίες του προπονητή του. Αν γίνει αυτό, τότε ο Ηλιόπουλος θα έχει κάνει μία εξαιρετική αρχή. Εδώ είναι το ζήτημα.

Η ΑΕΚ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ψάχνει για δύο τερματοφύλακες, αριστερό και δεξιό μπακ, εσωτερικό χαφ και δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς. Δεν μιλάμε για δύο-τρεις παίκτες. Μιλάμε για επτά μεταγραφικές προσθήκες, που πρέπει να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Εδώ θα φανεί η διάθεση, αλλά κι η ετοιμότητα της νέας διοίκησης και των συνεργατών του Ηλιόπουλου.

Αναφέρομαι στους συνεργάτες του νέου διοικητικού ηγέτη διότι αντιλαμβάνομαι ότι θα είναι νέοι. Θα είναι δικοί του άνθρωποι. Ο Ηλιόπουλος θα πορευτεί με δικό του μηχανισμό, αρνούμενος να… φάει απ’ τα έτοιμα. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, αντιστοιχεί στην ορμητικότητα του χαρακτήρα του και στη δήλωση του με την οποία αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως αρχιστράτηγο στις μάχες που θα δώσει η ΑΕΚ.

Πριν ξαναμπεί στα γήπεδα η ομάδα για να δώσει μάχες στους αγωνιστικούς χώρους θα δοθεί απ’ τη διοίκηση η μάχη για τη μεταγραφική ενίσχυση. Αυτή τη μάχη θα τη δώσει ο Ηλιόπουλος με τους νέους συνεργάτες του.

Από τον τρόπο που θα τη δώσει αλλά κυρίως απ’ το αποτέλεσμα, θα καταλάβουν οι αγωνιούντες οπαδοί πώς ενεργεί ο νέος ιδιοκτήτης. Μέχρι τότε, δηλώσεις, εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις θα έχουν σχετική σημασία…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News