Ολυμπιακός: Ημερομηνία-σταθμός με τέσσερις τίτλους
Πέρα απ’ το ότι έχει συνδυαστεί με την έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη, η 18η Ιουνίου είναι ημερομηνία-σταθμός για τον Ολυμπιακό επειδή τότε κατέκτησε τέσσερις τίτλους σε τρεις διαφορετικές εποχές της ένδοξης ιστορίας του.
Ήταν, φαίνεται, σημαδιακό για τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 18 Ιουνίου (του 2010), αφού πρόκειται για ημερομηνία που είναι συνδυασμένη με τίτλους για το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.
Τέσσερις τίτλοι σε τρεις διαφορετικές εποχές κυριαρχίας τους κατέκτησαν οι «ερυθρόλευκοι» σαν σήμερα, συμβάλλοντας στη γιγάντωση του ονόματος του συλλόγου που ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925 και στις μέρες μας μοιάζει να έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο της ένδοξης ιστορίας του, με την κατάκτηση του UEFA Conference League.
Ας ανατρέξουμε, όμως, στις «ερυθρόλευκες» διακρίσεις που καταγράφηκαν στις 18 Ιουνίου, αρχίζοντας απ’ την πιο πρόσφατη και καταλήγοντας στην παλιότερη.
Το 1975, ο Ολυμπιακός έκανε το όγδοο νταμπλ της ιστορίας του, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είχαν ακόμα από ένα! Η νίκη με 1-0 επί των «πρασίνων» στον τελικό του Κυπέλλου και επισφράγισε την τριετή κυριαρχία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρότι στη διάρκεια της σεζόν είχαν αποχωρήσει οι δύο βασικοί συντελεστές της. Πρώτα ο Νίκος Γουλανδρής από το διοικητικό πηδάλιο και κατόπιν ο Λάκης Πετρόπουλος από την τεχνική ηγεσία.
Με προπονητή τον πιστό «στρατιώτη» του Γιώργο Δαρίβα, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε αρχικά το τρίτο σερί πρωτάθλημα και στον τελικό του Κυπέλλου που διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό, με γκολ του Κώστα Δαβουρλή στο 35′. Τα πράγματα, βέβαια, δεν είχαν κυλήσει ήρεμα. Οι «πράσινοι» κατέβασαν εντεκάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ορισμό του αγώνα στην έδρα του αντιπάλου του.
Παράπονα είχε ο Παναθηναϊκός και για τη διαιτησία του Ιταλού Μενεγκάλι. Τόσο για το γκολ, μια και υποστήριζε ότι υπήρχε οφσάιντ του Μιχάλη Κρητικόπουλου στην αρχή της φάσης όσο και δύο πέναλτι υπέρ του. Οι «πράσινοι» κατέθεσαν πέντε ενστάσεις, τέσσερις για διαιτητικές αποφάσεις και μία για αντικανονική συμμετοχή του Ιγκνάσιο Πένια, με το επιχείρημα ότι είχε αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα νωρίτερα σε εκείνη τη σεζόν. Τίποτα, ωστόσο, δεν άλλαξε.
Το κλίμα στον Ολυμπιακό, πάντως, δεν ήταν το καλύτερο λόγω της διοικητικής αβεβαιότητας που επικρατούσε επί μήνες. Οι οπαδοί του, μάλιστα, περίμεναν καλύτερη εμφάνιση και στο τέλος χειροκρότησαν… τους παίκτες του Παναθηναϊκού!
Του Μπούκοβι η ομαδάρα
Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος κατά τη δεκαετία του ’50, όμως με την καθιέρωση της Α’ Εθνικής, την περίοδο 1959-60, άρχισε να δυσκολεύεται. Όχι τόσο επειδή αυξήθηκε ο ανταγωνισμός, αλλά επειδή η «χρυσή» φουρνιά των Θανάση Μπέμπη, Μπάμπη Κοτρίδη, Σούλη Κίνλεϊ, Σάββα Θεοδωρίδη κ. ά. βρισκόταν στη δύση της.
Χρειάστηκε να φτάσει το 1966 για να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο στο εθνικό πρωτάθλημα των 16 ομάδων. Με προπονητή τον καταξιωμένο Ούγγρο, Μάρτον Μπούκοβι, και τις προσθήκες του Νίκου Γιούτσου (είχε παίξει και στα μισά της προηγούμενης σεζόν) και Βασίλη Μποτίνου, ο Ολυμπιακός ανέβηκε επίπεδο και επικράτησε στο νήμα του Παναθηναϊκού.
Αφού νίκησε με την ψυχή στο στόμα τον Πανσερραϊκό στο Φάληρο (2-1) και με επιβλητικό τρόπο τα Τρίκαλα εκτός έδρας (5-0), σε μια μνημειώδη εκστρατεία των οπαδών του, χρειαζόταν νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γ. Καταϊσκάκης» για να στεφθεί πρωταθλητής. Και την πήρε σχετικά εύκολα με 3-0, με τέρματα του Παύλου Βασιλείου (8′) και του Αριστείδη Παπάζογλου (82′).
Ο αγώνας εκείνος είχε διεξαχθεί Σάββατο, μαζί με τον αντίστοιχο του συνδιεκδικητή του τίτλου Παναθηναϊκού (4-1 τον Εθνικό). Έτσι, το 1967 που η 18η Ιουνίου έπεσε Κυριακή, η ομάδα του Μπούκοβι (κατά το λαϊκό άσμα του Βαγγέλη Περπινιάδη) έτυχε να πανηγυρίσει τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο!
Η ισοπαλία με 3-3 απέναντι στον τυπικά γηπεδούχο Εθνικό ήταν άνευ σημασίας, αφού ο τίτλος είχε εξασφαλιστεί μαθηματικά μία αγωνιστική νωρίτερα, με το 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ. Ο κορμός της ομάδας ήταν ίδιος, με τον Γιώργο Σιδέρη να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 24 γκολ. Ωστόσο, η ανάληψη της εξουσίας της χώρας από τη Χούντα των συνταγματαρχών (από τις 21 Απριλίου) θα έδινε πρόωρο τέλος στην παρουσία του Μπούκοβι στην τεχνική ηγεσία.
Το δεύτερο προπολεμικό
Πάμε ακόμα πιο πίσω. Το 1933, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο για δεύτερη φορά στην ιστορία του, χάρη στην εκτός έδρας νίκη του επί της ΑΕΚ με 3-1.
Δύο γκολ πέτυχε ο Γιάννης Βάζος ο οποίος έφτασε έτσι τα έξι στο πρωτάθλημα και κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Η διοργάνωση είχε τη μορφή εθνικής κατηγορίας, επειδή οι οκτώ ομάδες (τρεις από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και δύο από τον Πειραιά) είχαν προκριθεί απ’ ευθείας σ’ αυτό χωρίς να μετάσχουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Όμως, η πρώτη φάση διεξήχθη σε δύο ομίλους (Βορρά και Νότου) για να περιοριστούν τα έξοδα μετακίνησης.
Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, αφού ο Παναθηναϊκός αποχώρησε απ’ το πρωτάθλημα του Νότου διαμαρτυρόμενος για αποφάσεις της ΕΠΟ, ενώ η ΑΕΚ προκάλεσε επεισόδια στον δεύτερο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Ποδηλατοδρόμιο, στις 2 Ιουλίου, ενώ έχανε με 3-2 (και τελικά μηδενίστηκε). Όλα είχαν κριθεί, βέβαια, με το 3-1 της 18ης Ιουνίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού ο Ολυμπιακός είχε νικήσει νωρίτερα δύο φορές τον Άρη (5-0 εντός, 3-2 εκτός).
Προπονητής των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Ούγγρος Τίμπορ Έσερ και βασικά στελέχη, πλην του Βάζου, οι Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, Φίλιππος Κουράντης, Θεολόγος Συμεωνίδης, Χριστόφορος Ράγγος, Μιχάλης Λεκκός κ. ά.
Άλλα γεγονότα στην Ελλάδα και τον κόσμο στις 18 Ιουνίου
2020: Πεθαίνει σε ηλικία μόλις 47 ετών ύστερα από μάχη με τον καρκίνο ο Τίμπορ Μπένεντεκ, ένας από τους κορυφαίους πολίστες όλων των εποχών. Είχε κατακτήσει τρία διαδοχικά χρυσά ολυμπιακά μετάλλια με την Εθνική Ουγγαρίας (2000, 2004, 2008), ενώ είχε συμβολή στην κατάκτηση ενός Παγκοσμίου (2003) κι ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (1997) και σε πληθώρα άλλων μεταλλίων. Σε συλλογικό επίπεδο είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τις Ούιπεστ (1994) και Προ Ρέκο (2008, 2010, 2012).
2018: Πεθαίνει στα 76 του ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 1987. Πριν από την προπονητική του καριέρα είχε σπουδαία παρουσία και ως παίκτης του Παναθηναϊκού, με τον οποίο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ενώ αγωνίστηκε και σε τρία Ευρωμπάσκετ με την Εθνική (1961, 1965, 1967). Σε συλλογικό επίπεδο εργάστηκε στους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Νήαρ Ηστ.
2014: Ύστερα από τρεις διαδοχικούς τίτλους σε ισάριθμες μεγάλες διοργανώσεις (Euro 2008, Μουντιάλ 2010, Euro 2012), η Ισπανία αποκλείεται από τον 1ο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, με την ήττα με 2-0 από τη Χιλή. Οι «Φούριας Ρόχας» είχαν γνωρίσει τη συντριβή με 5-1 στο πρώτο παιχνίδι τους με την Ολλανδία, που ήταν rematch του τελικού της Νοτίου Αφρικής.
2012: Πεθαίνει σε ηλικία 78 ετών ο Αλκέτας Παναγούλιας. Υπήρξε εμβληματικός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, αφού την οδήγησε στις πρώτες της προκρίσεις σε τελικά μεγάλων διοργανώσεων, το Κύπελλο Εθνών Ευρώπης του 1980 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994. Ως ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα στον Άρη μέχρι το 1962, οπότε έφυγε για τις ΗΠΑ όπου αγωνίστηκε στον Γκρικ-Αμέρικαν, ομάδα των ομογενών της Νέας Υόρκης στην οποία άρχισε και την προπονητική το 1967. Σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό (1982, 1987), ενώ το 1983 ανέλαβε την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, ενόψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.
2008: Η Ελλάδα ανοίγει το σκορ με τον Άγγελο Χαριστέα στο 42′ του τελευταίου αγώνα της για το Euro κόντρα στην Ισπανία, όμως δεν αποφεύγει την τρίτη ήττα αφού στο δεύτερο ημίχρονο δέχεται δύο γκολ από τους Ντε Λα Ρεδ (61′) και Γουίθα (88′). Ο αγώνας αυτός είναι ο 90ός και ο τελευταίος του Αντώνη Νικοπολίδη κάτω απ’ τα γκολπόστ της Εθνικής.
2007: Πεθαίνει στα 60 του ύστερα από μάχη με τον καρκίνο ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού, Λάκης Γκλέζος, βασικό στέλεχος της ομάδας του Νίκου Γουλανδρή που κατέκτησε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα τη δεκαετία του ’70.
2004: Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σημειώνει ένα από τα πιο θεαματικά γκολ στην ιστορία των Euro. Στο 85′ του αγώνα της Σουηδίας με την Ιταλία στο «Ντραγκάο», διαμορφώνει το 1-1 με εναέριο τακουνάκι και δίνει στην ομάδα του προβάδισμα πρόκρισης στους «8». Οι «Ατζούρι» είχαν προηγηθεί στο 37′ με τον Αντόνιο Κασάνο.
2002: Η Νότιος Κορέα νικά με 2-1 την Ιταλία στην παράταση με το «χρυσό» γκολ του Αν Τζουνγκ-Χβαν στο 118′ και προκρίνεται στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Άπω Ανατολής. Οι «Ατζούρι», πάντως, έχουν παράπονα από τον διαιτητή απ’ το Εκουαδόρ, Μπάιρον Μορένο, για ένα πέναλτι εις βάρος τους (ο Μπουφόν απέκρουσε την εκτέλεση του Αν), τη μη αποβολή του Λι Γιουνγκ-Πιο για αντιλαθλητικό φάουλ στον Τζαμπρότα και την αποβολή του Τότι με δεύτερη κίτρινη για θέατρο (105′) και την ακύρωση ενός γκολ του Τομάζι, λίγο αργότερα.
2000: Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στην Α’ Εθνική ύστερα από απουσία εννέα ετών, αφού αναδεικνύεται ισόπαλος 1-1 με το Αιγάλεω στον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ ανόδου με το Αιγάλεω στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πολύτιμο γκολ σημειώνει στις καθυστερήσεις ο Κώστας Κορμαρής (το «Σίτι» είχε προηγηθεί στο 72′ με τον Σωκράτη Πέτρου).
1998: Η Γαλλία συντρίβει με 4-0 τη Σαουδική Αραβία και εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξενείται στη χώρα της. Ο αγώνας, όμως, αμαυρώνεται από την αποβολή του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος πατάει στο στήθος τον Φουάντ Αμίν στο 71′ (ενώ το σκορ είναι 2-0) και παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Η ήττα θα κοστίσει την απόλυση στον προπονητή της Σαουδικής Αραβίας, τον Βραζιλιάνο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, ο οποίος είχε κατακτήσει το τρόπαιο τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ που ένας προπονητής απολύεται προτού η ομάδα του ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της.
1996: Η Αγγλία συντρίβει με 4-1 την Ολλανδία στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων του Euro που διεξάγεται στα εδάφη της. Από δύο γκολ πετυχαίνουν ο Άλαν Σίρερ (23′ πέν., 57′) και ο Τέντι Σέρινγχαμ (51′, 62′), ενώ για τους «Οράνιε» μειώνει ο Πάτρικ Κλάιφερτ (78′). Η Ολλανδία γλιτώνει τον αποκλεισμό χάρη σ’ αυτό το γκολ της τιμής, μια και την ίδια ώρα η Σκωτία νικά με 1-0 την Ελβετία (36′ ΜακΚόιστ), ισοβαθμεί μαζί της στη δεύτερη θέση, αλλά υστερεί λόγω χειρότερης επίθεσης (1-2 έναντι 3-4).
1994: Η Ρουμανία του Άνγκελ Ιορντανέσκου νικά με 3-1 την Κολομβία για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης είναι ο Γκεόργκι Χάτζι, ο οποίος δίνει τις ασίστ για τα δύο γκολ του Φλορίν Ραντουτσόιου, στο 16′ και το 88′ και σημειώνει ο ίδιος το δεύτερο με μια έξυπνη σέντρα-σουτ στο 34′. Η Κολομβία, η οποία θεωρείται από πολλούς (ανάμεσά τους και ο Πελέ) ότι είναι ικανή να διεκδικήσει το τρόπαιο, μειώνει στο 43′ με τον μετέπειτα άσο του ΠΑΟΚ, Αδόλφο Βαλένσια.
Νωρίτερα την ίδια μέρα είχε διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου σε κλειστό γήπεδο, το «Πόντιακ Σίλβερντομ» του Ντιτρόιτ. Η Ελβετία και οι ΗΠΑ αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 (39′ Μπρεγκί/45′ Γουαϊνάλντα).
1994: Ο Εθνικός κατακτά το πρωτάθλημα πόλο για 35η φορά στην ιστορία του, νικώντας με 12-10 τον Ολυμπιακό στον τρίτο και καθοριστικό τελικό.
1992: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ολλανδία νικά με πειστικό τρόπο τη Γερμανία με 3-1 και προκρίνεται πανηγυρικά στα ημιτελικά του Euro της Σουηδίας. Πρόκειται για τον αγώνα στον οποίο λάμπει το ταλέντο του 23χρονου Ντένις Μπέργκαμπ, ο οποίος πετυχαίνει και το τρίτο γκολ των «Οράνιε» στο 72′. Η Γερμανία προκρίνεται ως δεύτερη, αφού την ίδια ώρα η Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών γνωρίζει ήττα-σοκ από την αποκλεισμένη Σκωτία με 3-0
1988: Η Ολλανδία νικά 1-0 την Ιρλανδία με γκολ του Βιμ Κιφτ με μια περίεργη κεφαλιά στο 82′ και παίρνει την πρόκριση στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Δυτική Γερμανία. Η ισοπαλία θα ευνοούσε τους Ιρλανδούς του Τζάκι Τσάρλτον, οι οποίοι είχαν νικήσει 1-0 την Αγγλία και είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1-1 από τη Σοβιετική Ένωση (που καταλαμβάνει την πρώτη θέση νικώντας με 3-1 την Αγγλία).
1986: Η Ισπανία συντρίβει με 5-1 τη Δανία στον τελευταίο αγώνα της φάσης των «16» του Μουντιάλ του Μεξικού. Ο «Δανέζικος Δυναμίτης», που είχε εντυπωσιάσει στον όμιλο κερδίζοντας ακόμα και τον χαρακτηρισμό του φαβορί για το τρόπαιο, καταρρέει όταν δέχεται την ισοφάριση από τον Εμίλιο Μπουτραγκένιο στο 43′, ο οποίος τιμωρεί λάθος πάσα του Γέσπερ Όλσεν (είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι στο 33′). Ο Μπουτραγκένιο σκοράρει άλλες τρεις φορές στο δεύτερο μέρος (56′, 80′, 89′ πέν.), ενώ το άλλο γκολ της Ισπανίας σημειώνει ο Γκοϊκοετσέα (69′ πέν.).
Στον άλλο αγώνα της ημέρας, η Αγγλία συντρίβει την Παραγουάη με 3-0 με δύο γκολ του Γκάρι Λίνεκερ (32′, 72′) και ένα του Πίτερ Μπίρντσλι (56′) και προκρίνεται στους «8» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1970.
1982: Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πετυχαίνει τα δύο πρώτα του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και οδηγεί την Αργεντινή στη νίκη με 4-1 επί της Ουγγαρίας. H «Αλμπισελέστε» είχε ηττηθεί από το Βέλγιο στον πρώτο της αγώνα και με τη νίκη αυτή αποκτά προβάδισμα πρόκρισης απ’ τον όμιλο έναντι της αντιπάλου της.
1978: Η Ολλανδία (2-2 με τη Δυτική Γερμανία) και η Ιταλία (1-0 την Αυστρία) αποκτούν προβάδισμα στον 1ο ημιτελικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αργεντινής, πριν διασταυρώσουν τα ξίφη τους για μια θέση στον τελικό στην τελευταία αγωνιστική. Στον 2ο όμιλο, η Βραζιλία και η Αργεντινή αναδεικνύονται ισόπαλες 0-0 και η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων, ανάλογα με την έκβαση των παιχνιδιών της τελευταίας αγωνιστικής (Αργεντινή-Περού, Βραζιλία-Πολωνία).
1974: Η Γιουγκοσλαβία συντρίβει με 9-0 το Ζαΐρ στο Γκελζενκίρχεν και ισοφαρίζει το ρεκόρ ευρύτερης νίκης σε τελική φάση Μουντιάλ, το οποίο κατέχει από το 1954 η Ουγγαρία (9-0 τη Νότιο Κορέα). Τρία γκολ πετυχαίνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
1972: Η Δυτική Γερμανία αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού νικά με 3-0 τη Σοβιετική Ένωση στον τελικό που διεξάγεται στις Βρυξέλλες. Δύο γκολ πετυχαίνει ο Γκερντ Μίλερ (27′, 58′), ο οποίος είχε σκοράρει άλλες δύο φορές και στον ημιτελικό με το Βέλγιο (2-1) και το άλλο ο Χέρμπερτ Βίμερ (52′).
1952: Ο Παναθηναϊκός αποκτά τον 20χρονο Λάκη Πετρόπουλο από τον Αστέρα Αθηνών. Ο ταλαντούχος επιθετικός θα κατακτήσει τρία πρωταθλήματα με τους «πράσινους» (1953, 1960, 1961) προτού σταματήσει την καριέρα του και ασχοληθεί με την προπονητική, όπου σημείωσε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.
1932: Ιδρύεται στη Γενεύη η FIBB, η διεθνής ομοσπονδία του μπάσκετ (η σημερινή FIBA). Η Ελλάδα είναι μία από τις οχτώ χώρες-ιδρυτικά μέλη και εκπροσωπείται από τον Συμεών Μαυροσκούφη και τον Γιώργο Αμπατζίογλου. Πρόεδρος εκλέγεται ο Ελβετός Λεόν Μπουφάρ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Υπεράνω Όλων: Δεν τρώει όλος ο κόσμος το «σανό» που σερβίρουν!
- Solidarity UEFA: Το ποσό που θα πάρουν οι ελληνικές ομάδες
- Αποκάλυψη για Ρονάλντο: «Ο Μουρίνιο τον κάλεσε για να τον φέρει στην Φενέρμπαχτσε»
- Παναθηναϊκός Παρασκήνιο: Παπαδημητρίου κατά... Τζαβέλλα
- Ρουί Βιτόρια: Αυτό είναι το πλάνο του για τον Τάσο Μπακασέτα