Λιθουανία: Στην προεπιλογή για το Προολυμπιακό δυο «Ελληνες»

Γνωστή έγινε η προεπιλογή της Εθνικής Λιθουανίας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά.

Το Προολυμπιακό τουρνουά βρίσκεται πρό των πυλών, με όλες τις ομάδες να κάνουν τις τελικές τους επιλογές, σχετικά με τους παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ των χωρών. Αυτή την φορά, ήταν η σειρά των Λιθουανών να κάνουν γνωστές τις επιλογές τους.

Η «Λιέτουβα» θα διεκδικήσει το εισιτήριό της για το Παρίσι έχοντας στην 12άδα…δυο «Έλληνες». Ο ένας είναι ο Μάριους Γκριγκόνις που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και ο δεύτερος ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας που φοράει την φανέλα της ΑΕΚ.

Οι Λιθουανοί θα έχουν και απουσίες, αφού ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της, ο NBAερ Γιόνας Βαλαντσιούνας  δεν θα βρίσκεται στην αποστολή. Όσον αφορά τα «κοψίματα», ο Μακσβίτις άφησε εκτός συνέχειας τους Κρίβας, Καρινιάουσκας, Μπάντζιους και Γκιεντράιτις, ενώ στις έστω και προσωρινές απουσίες προστίθεται αυτή του Σαμπόνις.

Yπυνθυμίζουμε πως οι Λιθουανοί θα βρούν στο δρόμο τους για το Παρίσι, το Μεξικό και την Ακτή Ελεφαντοστού στη φάση των ομίλων του Προολυμπιακού τουρνουά.  Σε περίπτωση πρόκρισης η Ιταλία, το Πουέρτο Ρίκο ή το Μπαχρέιν θα είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοί της.

Αναλυτικά οι 12 που θα έχει μαζί του ο κόουτς των Λιθουανών:

Γιοκουμπάιτις, Λεκαβίτσιους, Ντίμσα, Σιρβίντις, Γκριγκόνις, Μποιυτσκεβίτσιους, Ουλανόβας, Κουζμίνακσς, Σεντερέσκις, Μοτεγιούνας, Τιουμπέλις, Σαμπόνις

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News