Σταύρος Γεωργακόπουλος: Στη «σκακιέρα» του Μεντιλίμπαρ μπαίνουν σωστά κομμάτια!

Στη διάρκεια μιας μεταγραφικής περιόδου δεν παίζουν ρόλο μόνο τα ονόματα που θα αποκτηθούν, αλλά το πως μπορούν να κουμπώσουν σε μια ομάδα. Και σε αυτό τον τομέα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κινούνται με απόλυτη συνέπεια και σύμφωνα με τα «θέλω» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Δεν ξέρω πόσοι έχετε μπει στον κόπο να διαβάσετε τι έχουν πει τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού στις προγραμματικές τους δηλώσεις. Απαντες έχουν αναφερθεί στις κουβέντες που έκαναν με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και στο πόσο πολύ μέτρησαν για να πάρουν την τελική τους απόφαση και να ρίξουν άγκυρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Αν εξετάσουμε προσεκτικά μία-μία τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα θα καταλήξουμε με σχετική ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι στη σκακιέρα του Μεντιλίμπαρ τοποθετούνται ως τώρα τα κατάλληλα κομμάτια. Κι εξηγούμαι…

Οι Στάμενιτς, Γκαρσία και ο Έσε

Στάμενιτς και Ντάνι Γκαρσία αγωνίζονται κυρίως στο «6», κάτι που ισχύει και για τον Εσε, αλλά με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, άρα μεταξύ τους μπορούν να συνδυαστούν, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα. Ο Νεοζηλανδρός προερχόμενος από μία σούπερ σεζόν με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, είναι πολύ γερό σκαρί, μετρ στις προσωπικές μονομαχίες και στις δεύτερες μπάλες.

Ο Βάσκος, πρώην της Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι περισσότερο ικανός με τη μπάλα στα πόδια και στο χτίσιμο του παιχνιδιού από την πίσω ζώνη. Μπορούν, λοιπόν, να παίξουν και δίπλα– δίπλα, αλλά και με το μηχανάκι Εσε στο πλάι τους.

Ο Κοστίνια, φάνηκε και από τα πρώτα φιλικά, πως δίνει μάχη για να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις, προερχόμενος από μία ομάδα που πάλευε πέρυσι να σωθεί όπως η Ρίο Αβε. Διαθέτει, όμως, καλά προσόντα κι όσο περνούν οι μέρες θα κατανοεί όλο και καλύτερα το αγωνιστικό σενάριο.

Ο Πιρόλα και οι πρώτες εικόνες

Ο Ιταλός στόπερ Λορέντσο Πιρόλα, δεν έχει ακόμη την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά διαθέτει ένα πολύ γεμάτο πακέτο και κατάφερε να κερδίσει από τώρα τη συμπάθεια του προπονητικού τιμ και τα πρώτα
«μπράβο», παρότι στο φιλικό με τη Ναϊμέγκεν που αγωνίστηκες για πρώτη φορά με τα
«ερυθρόλευκα» είχε παρτενέρ στην άμυνα το νεαρό Κουτσίδη.

Η μεταγραφή του Βέλντε

Σε ό,τι αφορά τον Κρίστοφερ Βέλντε, διαθέτει κι αυτός διαφορετικά χαρακτηριστικά και από τον Ποντένσε που όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει, αργά ή γρήγορα και από τον αναγεννημένο φέτος Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Νορβηγός θυμίζει στους παλιότερους κάτι από… Μιραλάς, καθώς είναι εξαιρετικά γρήγορος, άπιαστος στο ξέφωτο, με πολύ καλά τελειώματα στην απέναντι γωνία.

Οσο για τον Γιάρεμτσουκ, παρά το μπόι του (1,92) και την ικανότητά του να καθαρίζει μέσα στο αντίπαλο κουτί, έχει την ευχέρεια να χρειαστεί, να βγει κι έξω από την περιοχή για να μοιραστεί τη… λεία με τον Αγιούμπ Ελ Καμπί, ο οποίος, επίσης, είναι ένας στράικερ χωρίς σταθερό σημείο αναφοράς που ξέρει να μπερδεύει τους αντίπαλους αμυντικούς.

Οπως όλα δείχνουν, στη διάθεση του «Μέντι» θα τεθεί και ο Αντρέ Ορτα, παρότι η Μπράγκα συνεχίζει τα παιχνίδια της για το «κάτι παραπάνω». Τα υπόλοιπα τρία κομμάτια που λείπουν από το συνολικό παζλ είναι ένας αριστερός μπακ, ως εναλλακτική του Ορτέγκα, άλλος ένας δεξιός στόπερ, καθώς Μπιανκόν και Ντόη δεν εμπνέουν ως τώρα ιδιαίτερη εμπιστοσύνη κι ένας παίκτης-έκπληξη είτε για την επίθεση, είτε 10άρι που θα αποτελέσει και το κερασάκι στην τούρτα των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου..

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News