Εθνική Ελλάδος: Οι Γερμανοί... ξανάρχονται πιο δυνατοί από ποτέ

Αν η Σερβία πάρει το… πολυπόθητο +3 από το Νότιο Σουδάν, η Ελλάδα θα βρει στον δρόμο της τους πιο επικίνδυνους Γερμανούς από ποτέ…

Ενα… σερβικό χατίρι από την άξια πρόκριση στα προημιτελικά βρίσκεται η εθνική Ελλάδος μπάσκετ, που ήταν άκρως ανταγωνιστική κόντρα σε πολύ δύσκολες ομάδες και έκανε αυτό που έπρεπε στον… πρώιμο τελικό με την Αυστραλία.

Εκεί, θα βρει μια – όχι και τόσο – παλιά γνωστή. Την απόλυτη αναδυόμενη δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, την ομάδα που μας χάρισε ένα από τα μεγαλύτερα τράυματα των τελευταίων ετών: Τη Γερμανία του Σρέντερ, των Βάγκνερ, του Μπόνγκα, του Ομπστ και των άλλων παιδιών, που από… παιδιά έγιναν στο μεσοδιάστημα των δύο συναντήσεών μας, πρωταθλητές κόσμου!

Καλύτεροι από ποτέ

Πρώτα διέλυσαν την Ιαπωνία, μετά τη Βραζιλία και στο τέλος έβαλαν το πιο εντυπωσιακό κερασάκι. Εριξαν 14 πόντους και χάλασαν το… toupet των πανίσχυρων Γάλλων.

Είναι λογικό. Οντες κάτοχοι της γερμανικής αθλητικής φιλοσοφίας – με ό,τι κι αν αυτή συνεπάγεται – χρειάζονταν μία μεγάλη διάκριση για να αποκτήσουν τα απαραίτητα… γαλόνια, που ίσως σε λίγα χρόνια αναγκάσουν κάποιον να πεί… τα λόγια του Λίνεκερ, απλά για δέκα άντρες και 40 λεπτά.

Στο πρώτο τους τουρνουά μετά την κατάκτηση της παγκόσμιας κορυφής,  είναι τόσο επιβλητικοί όσο κανείς θα περίμενε. Στην πρεμιέρα κόντρα στους  Ιάπωνες πλησίασαν τους 100 (97-77), έχοντας τέσσερις διψήφιους, τον Φρανζ Βάγκνερ με 22 και τον Σρέντερ με double double.

Η φαινομενικά εύκολη αποστολή της δεύτερης αγωνιστικής με τη Βραζιλία δεν έκρυβε κάποια έκπληξη για τη Γερμανία, που παρότι είχε κακή δεύτερη περίοδο, στρώθηκε στο δέυτερο μισό και καθάρισε το παιχνίδι με καλή διαφορά (86-73). Εκεί, οι Φρανζ Βάγκνερ (17π.) και Ντένις Σρέντερ (20π.) συνέχισαν… καυτοί, έχοντας επιθετικά την υποστήριξη των Ομπστ (15π.) και Μπόνγκα (14π.). Παρότι το τρίποντο δε λειτούργησε τόσο καλά (31%), η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ ήταν αλάνθαστη στα δίποντα με 70%.

Το τελευταίο και πιο… ηχηρό μήνυμα ήρθε κόντρα στη Γαλλία. Το σκορ (85-71) είναι ενδεικτικό της… παντός καιρού επιθετικής ικανότητας των Γερμανών, οι οποίοι είχαν σε απίστευτη κατάσταση τους δύο αστέρες τους: Τον Ντένις Σρέντερ και τον Φρανζ Βάγκνερ, που σκόραραν από 26 πόντους ο καθένας. Με τρίποντο κοντά στο 50%, περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από τους… γίγαντες των Γάλλων και προβάδισμα 35 ολόκληρων λεπτών, οι πρωταθλητές κόσμου έδειξαν ότι στο Παρίσι δεν είναι για τουρισμό, αλλά για να πάρουν… τα πάντα.

Μέσοι όροι που… ζαλίζουν

Εφόσον η εθνική προκριθεί στα προημιτελικά, θα ααναγκαστεί να επικεντρωθεί αμυντικά στο να σταματήσει τους… ασταμάτητους Φρανζ Βάγκνερ και Ντένις Σρέντερ, οι οποίοι ως τώρα σκοράρουν σε κάθε αγώνα λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο από 20 πόντους έκαστος. Ο πρώτος έχει μέσο όρο 21.7 και ο δεύτερος δύο λιγότερους, μοιράζοντας όμως και 9 ασίστ ανά ματς.

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι αξίζουν υποτίμησης. Ποιος θα ξεχάσει, άλλωστε,  εκείνον τον… βομβαρδισμό του Ομπστ, σε μια βραδιά που (και) ο Σρέντερ είχε ξεσαλώσει…

Η αποστολή, λοιπόν, δε θα είναι εύκολη. Τίποτα σπουδαίο, όμως, δε γίνεται εύκολα…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News