Υπεράνω όλων: Λείπουν οι «πινελιές» από τον Ολυμπιακό!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει βάλει τις βάσεις του ρόστερ του Ολυμπιακού, οι Ορτα και Ποντένσε είναι… στο δρόμο και ο κυπελλούχος Ευρώπης ψάχνει πέντε… πινελιές που θα τον απογειώσουν τη νέα σεζόν.

Δεν υπάρχει ούτε ένας οπαδός του Ολυμπιακού που να μην είναι ευχαριστημένος με αυτά που βλέπει στα φιλικά. Απο την δουλειά του Μεντιλίμπαρ , που αποτυπώνεται στην απόδοση κυρίως των Μπότη, Κουτσίδη, Μπακούλα, Μουζακίτη, Παπακανέλλου και Κωστούλα.

Και φυσικά όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν την ομάδα, από κοντά στο φιλικό με την Νόττιγχαμ την Πέμπτη το βράδυ. Δεν είναι όλα όμως ρόδινα. Υπάρχουν και “μαύρες τρύπες”. Οι Μπιέλ και Ντόη πχ μέχρι στιγμής δεν εμπνέουν αυτό που λέμε εμπιστοσύνη. Σε σχέση με όλους τους άλλους είναι σαν την μύγα μέσα στο γάλα. “Ανησυχίες” υπάρχουν και για τους Στάμενιτς- Γκαρσία καθώς λόγω των τραυματισμών τους δεν τους έχουμε δει καν από τότε που ήρθαν. Αντιθέτως ο Μπιανκόν δείχνει να το παλεύει.

Οι δικές μου σκέψεις λοιπόν σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και την εικόνα του Ολυμπιακού σε όλα τα φιλικά , με οδηγούν στην άποψη, μήπως εκτός της μεταγραφής του Όρτα χρειαστεί ένα ακόμη χαφ.

Με δεδομένο ότι ο Έσε θα χρειαστεί και ξεκούραση και ανάσες, και ειδική διαχείριση, λόγω του ότι δεν σταμάτησε καθόλου να αγωνίζεται εξ αιτίας της Ολυμπιάδας, και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα είναι έτοιμοι στο 100% η αν θα βγουν τραυματισμοί ξανά για τους Στάμενιτς – Γκαρσία, στα χαφ οι λύσεις θα είναι περιορισμένες.

Πόσο μάλλον όταν λόγω Ευρώπης από τέλη Σεπτέμβρη και μετά θα ξεκινήσουν αγώνες μεσοβδόμαδα. Θεωρώ επίσης δεδομένο, κατ΄αρχάς την απόκτηση ενός στόπερ ηγέτη που θα καθοδηγεί τους Ρέτσο- Πιρόλα και Άμπι, όπως για μένα πάντα , την απόκτηση ενός ακόμη εξτρέμ με τα χαρακτηριστικά των Βέλντε, Ζέλσον και Ποντένσε. Για έναν Ολυμπιακό πλήρη σε όλες τις γραμμές του. Εν κατακλείδι ψάχνει τους επόμενους “Κάρμο”, “Φορτούνη” και “Καστίγιο”, συν τους Όρτα και Ποντένσε.

5 ακόμη μεταγραφές (συν το αναπληρωματικό αριστερό μπακ αν το ζητήσει ο Μεντιλίμπαρ) που θα ολοκληρώσουν και θα απογειώσουν την αρμάδα του. Ας είναι και δανεικοί οι 2-3 εξ αυτών.

Μιας και μόνο ο Στάμενιτς είναι πλέον δανεικός από όλο το ρόστερ, και οι Όρτα, Ποντένσε και λογικά και ο στόπερ θα είναι αγορές. Σε 12 μέρες ξεκινάει το Πρωτάθλημα αλλά κανείς δεν ανησυχεί για τον βαθμό ετοιμότητας , έστω και αν λείπουν ακόμη πινελιές για την ολοκλήρωση του ρόστερ.

Μια χαρά μπορούν να τα καταφέρουν οι ήδη υπάρχοντες με αντιπάλους τον Βόλο, την Καλλιθέα και την Λαμία που αντιμετωπίζουμε στις 3 πρώτες αγωνιστικές. Μετά την διακοπή θα αρχίζουμε σιγά- σιγά να βλέπουμε ολοκληρωμένο τον Ολυμπιακό.

Αν και οι Όρτα και Ποντένσε όποτε και αν τελικά αποκτηθούν δεν θα χρειαστούν καθόλου τον λεγόμενο χρόνο προσαρμογής. Και οι Μπακούλας- Μουζακίτης μια χαρά μπορούν να πλαισιώσουν τον Τσικίνιο μέχρι να είναι ετοιμοπόλεμοι όλοι οι υπόλοιποι στα χαφ. Αυτό τουλάχιστον είδαμε στα φιλικά.

Δεν υστερούν σε τίποτε απολύτως πλην της εμπειρίας. Θεωρώ δε δεδομένη την στήριξη του κόσμου στα πρόσωπα τους αν κληθούν από τον “στρατηγό” να προσφέρουν. Η χρονιά της ολοκλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου ξεκινάει με στέρεες βάσεις, μπόλικη αισιοδοξία και αμέτρητα όνειρα. Ο στόχος είναι αφενός μεν το Νταμπλ και αφετέρου μια ακόμη μεγάλη πορεία στην Ευρώπη στο Γιουρόπα. Σεβόμαστε τους πάντες δεν φοβόμαστε κανέναν πλην του κακού μας εαυτού.

Με τέτοιο ρόστερ όμως και τέτοια δουλειά που γίνεται, πόσες νομίζετε ότι θα είναι οι “κακές” βραδιές; Ελάχιστες. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Αλήθειες δεν θέλετε; Αλήθειες θα ακούτε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News