Αρης-Αστέρας 1-1: Ο Κρέσπι έκανε τη ζημιά στο άδειο Βικελίδης

Ο Λόρεν Μορόν πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ στο 63′ , αλλά δεν ήταν αρκετό, αφού ο Αστέρας ισοφάρισε με τον Κρέσπι στο 81′ και πήρε τον βαθμό στο άδειο από φιλάθλους Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Αρης βρήκε τρόπο να σπάσει την κλειστή άμυνα του Αστέρα στο χορταστικό δεύτερο ημίχρονο και να αγγίξει τη νίκη με το πρώτο φετινό γκολ του Μορόν στο 63′, αλλά ο Κρέσπι είχε διαφορετική γνώμη και στο 81′ ισοφάρισε σε 1-1 στο άδειο από φιλάθλους Κλεάνθης Βικελίδης δίνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα της Τρίπολης.

Η επιστροφή του killer Μορόν δεν ήταν αρκετή, ο Αρης δεν κλείδωσε το ματς όταν μπορούσε και κινδύνεψε σε μερικές περιπτώσεις να δεχτεί κι άλλο γκολ. Το γήπεδο δεν είχε κόσμο, αλλά το ματς στο δεύτερο ημίχρονο είχε φάσεις πάνω κάτω και σπουδαίες ευκαιρίες για Αρη και Αστέρα που μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Ο Αρης είχε απώλεια στο πρώτο του φετινό εντός έδρας παιχνίδι, αν και παραμένει αήττητος, ενώ ο Αστέρας επέστρεψε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Βόλο.

Πως ξεκίνησαν οι δύο προπονητές

Ο Ακης Μάντζιος έμεινε πιστός στο σχήμα, που νίκησε σχετικά εύκολα στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό και έκανε μία αναγκαστική αλλαγή, επιλέγοντας για πρώτη φορά φέτος τον Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας, αντί του τραυματία Βέλεθ.

Ο Μίλαν Ράσταβατς, δεν είχε μόνο τον Αλχο στη διάθεσή του, αλλά έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς, προτιμώντας τον Χουχούμη αντί του Αλβαρες και τον Ντελί στη θέση του Αλάγκμπε.

Ψαχνόταν ο Αρης, επικίνδυνος ο Αστέρας

Ο Αρης προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, αλλά ο Αστέρας ήταν καλά τοποθετημένος και έφευγε πολύ γρήγορα στο transition. Eνα πέναλτι που υπέδειξε μόλις στο 7΄ ο Παπαδόπουλος διορθώθηκε από την παρέμβαση του VAR, ενώ ο Αστέρας είχε και δύο ευκαιρίες με τον Καλτσά να σκοράρει που όμως δεν βρήκε τον στόχο.

Οι παίκτες του Μάντζιου δεν είχαν βοήθειες από Σίστο, Σιφουέντες και Ντιαντί, ο Μορόν ήταν εγκλωβισμένος και δεν έπαιρνε την μπάλα και αυτό που είχε να επιδείξει ο Αρης στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύο καλά σουτ του Μάνου Γκαρθία.

H επιστροφή του Μορόν

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάντζιος αναγκάστηκε να αλλάξει τον Μάγιο με τον Μοντόγια λόγω τραυματισμού και ο Αστέρας βρήκε την ευκαιρία να ξεκινήσει καλύτερα και να απειλήσει με συνεχόμενα ανεβάσματα.

Ο Αρης προσπάθησε να πατήσει την μπάλα και σταδιακά άρχισε να βάζει πίεση στον Αστέρα, για να δώσει τη λύση ο Λόρεν Μορόν στο 63′ με το πρώτο του φετινό γκολ! Ο Ισπανός πήρε την ασίστ από τον Μοντόγια και νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Και η απάντηση του Κρέσπι

Ο Αρης είχε πάρει την υπεροχή, αλλά έχασε αρκετές ευκαιρίες να κλειδώσει τη νίκη και στο 81′ ο Κρέσπι τον τιμώρησε! Ο Παλάσιος πάτησε στην περιοχή και εξέθεσε τον Σαμόρα, ο Μούμο από κοντά σημάδεψε το δοκάρι και ο Κρέσπι στην επαναφορά από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 88′ ο Αρης σκόραρε με σουτ του Μόντσου με την μπάλα να χτυπάει στον Σαμόρα, αλλά ο διαιτητης Παπαδόπουλος ακύρωσε το γκολ για χέρι.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μάγιο (46′ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Σιφουέντες, Μόντσου (91′ Φετφατζίδης), Γκαρθία (74′ Νταρίντα), Ντιαντί, Σίστο (74′ Σαμόρα), Μορόν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Ντελί, Καστάνιο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (63′ Τζανδάρης), Μούμο (87′ Ρέτζιτς), Μπαρτόλο (77′ Παλάσιος), Κρεσπί, Καλτσάς (77′ Ζούγλης), Άνταμ (77′ Μάντζης).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News