Λεβαδειακός-ΑΕΚ: Οι «ομορφιές» της διαιτησίας που «έσπρωξαν» τους «κιτρινόμαυρους»

Το πρώτο ημίχρονο του «διπλού» της ΑΕΚ στην έδρα του Λεβαδειακού ήταν… γεμάτο αμφισβητούμενες φάσεις.

Γεμάτη… σκιές ήταν η επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες. Η Ενωση μπορεί να επικράτησε τελικά με το ευρύ 3-0, όμως αυτό οφείλεται στην κατάρρευση του Λεβαδειακού στο δεύτερο μέρος και σε κάποιες αποφάσεις που άλλαξαν κατά πολύ τα δεδομένα του αγώνα.

Πρώτη και κύρια, βέβαια, η φάση του 16ου λεπτού, όταν ο Οζμπολτ σούταρε και ο Μουκουντί έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή με το χέρι. Ο Πολυχρόνης… δεν είδε τίποτα, ενώ παράβαση δε βρήκε ούτε και ο VAR, Ευαγγέλου. Στη συγκεκριμένη φάση, ο Μουκουντί έχει πράγματι το χέρι του κοντά στο σώμα, όμως το κίνησε προς τη μπάλα, σκοπεύοντας να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα, κάτι που είναι φανερά αντικανονικό.

Με την εκτέλεση του κόρνερ στην επόμενη φάση, διαιτητής και VAR δεν είδαν πάλι τίποτα στο κράτημα στον Τζάλοου από τον Ερικ Λαμέλα, ο οποίος… τον αγκάλιασε και με παρατεταμένο κράτημα τον έριξε στο χορτάρι. Ούτε εκεί επενέβη ο Ευαγγέλου…

Στο 28ο λεπτό, ο Λεβαδειακός ζήτησε πέναλτι για τρίτη φορά, όταν ο Βίντα έκανε αντικανονική χρήση του χεριού του στο πρόσωπο του αντιπάλου, ακριβώς στη γραμμή της περιοχής. Ο VAR το τσέκαρε, όμως δε συνέστησε στον Πολυχρόνη να το δει.

Ανάλογες… σκιές είχε και το γκολ του Κοϊτά για το 0-1, που άνοιξε – ουσιαστικά – τον δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ. Οι παίκτες των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν πάρα πολύ έντονα, αφού ο σκόρερ πάτησε το πόδι του Γιαννιώτα, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Παρά τις διαμαρτυρίες, οι «άρχοντες» του αγώνα δε… συγκινήθηκαν και δεν υπήρξε επανέλεγχος της φάσης από τον Πολυχρόνη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News