ΑΕΚ: Το πλάνο του Αλμέιδα για να περάσει με «διπλό» κορυφής από τη Λεωφόρο

Με… γεμάτο απουσιολόγιο αλλά και γεμάτο ρόστερ, η ΑΕΚ θα αναζητήσει τη νίκη επί της Athens Καλλιθέα.

Η AEK βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και θέλει να παραμείνει εκεί, αρκεί να κερδίσει απόψε (21:00, Cosmote Sport 1) την Athens Καλλιθέα στην Λεωφόρο.

Oμως και σε αυτό το παιχνίδι ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει πολλές απουσίες. Χθες έγινε γνωστό ότι θα μείνει εκτός αγώνα ο άρρωστος Λάζαρος Ρότα, ενώ είναι ήδη εκτός ο Λιβάι Γκαρσία, ο Νορντίν Αμραμπατ, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο Μόουζες Οντουμπάτζο, ενώ αναμένεται να μην είναι έτοιμοι και οι Ερικ Λαμέλα και Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς.

Πολλές και σημαντικές απουσίες με τον Πελάδο να πρέπει να βρει σχήμα και 11άδα που θα φέρει το διπλό απόψε.

Eτσι, όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα ξεκινήσει απόψε με τον Στρακόσα κάτω από τα δοκάρια, τον Πινέδα δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, τον Βίντα και τον Μουκουντί στα στόπερ, τον Σιμάνσκι στα χαφ με έναν εκ των Γιόνσον – Μάνταλου – Περέιρα, δεξιά στην επίθεση τον Ελίασον, αριστερά τον Κοϊτά και έναν εκ των Τσούμπερ – Μάνταλου – Περέιρα πίσω από τον Πιερό που θα είναι στην κορυφή κρούσης.

Για τον αγώνα με την Καλλιθέα ο Ματίας Αλμέιδα μιλώντας χθες στην Cosmote TV είπε «Μια ομάδα που αν και ανέβηκε φέτος, δίνει την εντύπωση ότι είναι εδώ και καιρό στη μεγάλη κατηγορία. Εχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια ομάδα ισοδύναμη σε όλες τις γραμμές της. Με ένα σύστημα που από ό,τι φαίνεται, γνωρίζουν πώς να το παίξουν.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν έναν έξυπνο προπονητή. Και με ποδοσφαιριστές σε κάθε γραμμή, που παρ’ ότι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους σχεδόν τέλεια. Ο στόχος είναι πάντα το να κερδίζουμε. Ανεξαρτήτως αν έχουμε πάντα τους ποδοσφαιριστές όλους διαθέσιμους ή όχι, η δική μας η νοοτροπία είναι να προσπαθούμε για τους τρεις βαθμούς».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News