ΑΕΚ: Τι της έχει πάει στραβά με Λαμία και Athens Kallithea;

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΕΚ

Η ΑΕΚ, έχει ήδη δύο σοβαρές απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα, απέναντι στη Λαμία και την Athens Kallithea, ομάδες που δεδομένα θα παλέψουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Ας δούμε τι έχει πάει στραβά σε κάθε μία από αυτές.

Παρότι βρισκόμαστε μόλις στην πέμπτη στροφή της φετινής Super League, η ΑΕΚ έχει «καταφέρει» να κάνει δύο αναπάντεχες ισοπαλίες απέναντι σε δύο ομάδες που είναι εξαιρετικά πιθανό θα βρεθούν στο κάτω μισό του βαθμολογικού πίνακα. Τη Λαμία και την Athens Kallithea. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς προέκυψαν αυτά τα δύο αποτελέσματα, τα οποία την κρατούν δύο βαθμούς πλέον μακριά από την κορυφή.

Οι 30 τελικές για ένα γκολ με τη Λαμία

Ξεκινούμε από το φαινομενικά πιο «εύκολο» ματς, αυτό με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί η ΑΕΚ, βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, από το γκολ του Φουρτάδο στο 39′, έπειτα από κόρνερ που είχαν κερδίσει οι παίκτες του Μαρίνου Σατσιά και ύστερα ξεκίνησε έναν καταιγισμό ευκαιριών. Στο σύνολο είχε τριάντα (ολογράφως) τελικές ευκαιρίες, με τις περισσότερες εκτός στόχου. Πάντως, κατάφερε να βρει και ένα γκολ, με τον Μουκουντί στο 87′, με τον ίδιο τρόπο μάλιστα που είχε ανοίξει το σκορ και η Λαμία, δηλαδή από στημένη φάση. Δέον να τονιστεί, ότι ο αριθμός των 30 τελικών δίχως νίκη απέναντι σε επαρχιακή ομάδα στην έδρα της, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά τις 36 (!) που είχε απέναντι στον Πανσερραϊκό, για την τρίτη αγωνιστική πέρσι (και πάλι 1-1, με σκόρερ τότε τον Γκατσίνοβιτς).

Το χθεσινό (22/9) μπλόκο στην Λεωφόρο από την Καλλιθέα

Το βράδυ της Κυριακής (22/9), η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με την Athens Kallithea στη Λεωφόρο, έχοντας αυτή τη φορά και ένα λειψό ρόστερ. Αυτό σημαίνει ότι ο Ματίας Αλμέιδα, αναγκάστηκε να καταφύγει για μία ακόμη φορά στην χρήση του Ορμπελίν Πινέδα ως δεξιού μπακ, ενώ δεν είχε ούτε τον Λιβάι Γκαρσία στη διάθεσή του, καθώς έβλεπε το νέο του απόκτημα, τον Φραντζί Πιερό να δυσκολεύεται απέναντι στην καλοστημένη άμυνα της ομάδας των Νοτίων Προαστίων. Αυτή τη φορά, οι τελικές ήταν λιγότερες σε σχέση με τη Λαμία (18) και αρκετά πιο ποιοτικές, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Βάζοντας αμφότερα τα ματς κάτω, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι το βασικό πρόβλημα της ΑΕΚ, δεν είναι η δημιουργία των φάσεων, αλλά οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους ποδοσφαιριστές της όταν καλούνται να τις ολοκληρώσουν. Και αυτό είναι ένα θέμα που εύλογα δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» είναι μια ομάδα με εξαιρετικές μονάδες από τη μέση και μπροστά, που μπορούν να κάνουν ζημιά στον οποιονδήποτε αντίπαλο εφόσον συνεργαστούν αρμονικά. Είτε λέγεται αυτός Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, είτε Λαμία και Βόλος. Αν θέλει να διεκδικήσει κάτι, οφείλει να το λύσει άμεσα προτού είναι αργά. Τα δύσκολα είναι μπροστά, αρχής γενομένης από την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο οποίος είναι και αυτός ή του ύψους ή του βάθους, όπως έχει αποδειχθεί στα πέντε πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Και ο χρόνος είναι αμείλικτος εχθρός όταν έχεις να κάνεις με μια ανορθογραφία όπως είναι τα κακά τελειώματα των φάσεων και πρέπει να τη διορθώσεις, ακόμη κι όταν έχεις κάνει μια ολόλκηρη προετοιμασία το καλοκαίρι για να την αποφύγεις…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News