Γιαννίκ Σίνερ: Η WADA ζητά τον αποκλεισμό του μέσω έφεσης!

Ο Γιανίκ Σίνερ, είναι αντιμέτωπος με αποκλεισμό από 1 έως 2 χρόνια από τα κορτ, καθώς η WADA άσκησε έφεση στο CAS για την αθώωσή του.

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση ντόπινγκ του Γιάνικ Σίνερ που συνεχίζει να απασχολεί την τενιστική επικαιρότητα.

Η World Anti Doping Agency (WADA), άσκησε έφεση στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) για την πρόσφατη απόφαση αθώωσης του Ιταλού πρωταθλητή. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ δεν επιθυμεί να ακυρώσει κανένα αποτέλεσμα του Σίνερ (US Open κλπ) αλλά πιστεύει ότι η διαπίστωση ότι δεν έφερε “κανένα σφάλμα ή αμέλεια”, δεν είναι σωστή.

Η ανακοίνωση της WADA για την έφεση που άσκησε στο CAS, έγινε την ώρα που ο Γιάνικ Σίνερ αγωνιζόταν με τον Ρόμαν Σάφιουλιν για το 2ο γύρο του China Open, το πρωί του Σαββάτου (28/09).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η WADA ζητάει την τιμωρία αποκλεισμού 1-2 έτη στον Σίνερ αλλά δεν επιθυμεί την περαιτέρω ακύρωση των αποτελεσμάτων του Ιταλού, πλην της ποινής που του είχε επιβληθεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο (αφαίρεση χρηματικού επάθλου 325,000$ και 400 ATP πόντων στο Indian Wells).

Η υπόθεση ανοίγει εκ νέου και το CAS αναμένεται να ανακοινώσει την οριστική απόφαση για το μέλλον του Ιταλού πρωταθλητή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News