Παναθηναϊκός: Το τρίτο χειρότερο ξεκίνημα σε σεζόν από το 2010

Μετά το τελευταίο νταμπλ προ 14 ετών, ο Παναθηναϊκός μετράει μόλις δυο χειρότερες εκκινήσεις στην Super League 1 από την φετινή.

Με βάση τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που είχαν γεννήσει οι μεταγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι κι ηδημιουργία του πιο δυνατού ρόστερ μετά την εποχή της πολυμετοχικότητας, η εκκίνηση του Παναθηναϊκού στη φετινή Super League 1, θεωρείται τουλάχιστον… αποκαρδιωτική. Οχι μόνο λόγω αποτελεσμάτων, πολύ μικρής παραγωγικότητας και συγκομιδής βαθμών, αλλά πάνω απ’ όλα λόγω της εικόνας και των εμφανίσεων του «τριφυλλιού», που σ’ αυτόν τον πρώτο ενάμιση μήνα της σεζόν
είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υπό του μετρίου.

Μόλις… 44,4% των διεκδικούμενων βαθμών

Σε 6 αγώνες της λίγκας, ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει λιγότερους απ’ τους μισούς βαθμούς που διεκδίκησε. Οχι, δεν είναι κάποιο τυπογραφικό λάθος, αλλά η αποτύπωση των πρώτων πεπραγμένων του «τριφυλλιού», που έχει φτάσει -ένα βήμα απ’ τη συμπλήρωση του 1/4 της κανονικής περιόδου- να βρίσκεται ήδη στο -6 απ’ την κορυφή και στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις 8 απ’ τους 18
βαθμούς που μπορούσε να έχει βάλει στον βαθμολογικό κορβανά του (44,4%).

Το τρίτο χειρότερο ξεκίνημα από την εποχή του νταμπλ

Ολο αυτό βεβαίως βαραίνει ακόμη περισσότερο τον Ντιέγκο Αλόνσο , καθώς επί των ημερών του στον πάγκο του «τριφυλλιού», οι «πράσινοι» έχουν καταγράψει (μέχρι στιγμής) το τρίτο χειρότερο ξεκίνημά τους απ’ τη σεζόν 2010-11 κι έπειτα, ήτοι στις περιόδους που ακολούθησαν μετά την κατάκτηση του τελευταίου νταμπλ του Παναθηναϊκού. Μόνο στη δεύτερη σεζόν του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του Παναθηναϊκού (2019-20) και την αμέσως επόμενη περίοδο (2020-21) των Πογιάτος, Συλαϊδόπουλου, Μπόλονι, είχε πραγματοποιήσει χειρότερες εκκινήσεις το «τριφύλλι». Στην πρώτη περίπτωση (επί Δώνη), οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μία θλιβερή εκκίνηση 5 βαθμών, με βαριές ήττες απ’ τον ΟΦΗ (1-3 στο ΟΑΚΑ) και τον Αρη (4-0 στη Θεσσαλονίκη), έφεραν δύο ισοπαλίες με τη Λαμία (1-1 εκτός) και τον Ολυμπιακό (1-1 εντός), ηττήθηκαν ως τυπικά γηπεδούχοι στη Ριζούπολη απ’ την Ξάνθη με 1-0 και νίκησαν μόνο τον Πανιώνιο με 1-0 στη Ν. Σμύρνη.

Εναν χρόνο μετά, με τους Ντάνι Πογιάτος (3 ματς), Σωτήρη Συλαΐδόπουλο (ένα ματς ως υπηρεσιακός) και Λάζλο Μπόλονι το «τριφύλλι» δεν είχε νίκη στα πρώτα 5 ματς της χρονιάς (3 ισοπαλίες, 2 ήττες) κι έσπασε το… ρόδι στη Λαμία με δύο γκολ του Καρλίτος (0-2). Μόλις 6 βαθμοί στη σούμα κι ουδεμία σύγκριση βεβαίως με το απόλυτο του «6 στα 6» (που στην πορεία έγινε «10 στα 10») και των 18 βαθμών-με ματς κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μάλιστα- στη δεύτερη σεζόν του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον «πράσινο» πάγκο.

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News